Rijksvoorlichtingsdienst

Atsma verricht start dijkversterking Bergambacht-Ammerstol-Schoonhoven

Op maandag 11 april a.s. verricht staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) samen met dijkgraaf Oosters de starthandeling voor de dijkversterking Bergambacht-Ammerstol-Schoonhoven. Zij doen dit samen met burgemeesters Bonthuis en Van Erk van de gemeenten Schoonhoven en Bergambacht en een groot aantal schoolkinderen uit de omgeving. Deze dijkversterking maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma, waarin het Rijk samen met de waterschappen zorgt dat op 92 plekken in het land afgekeurde waterkeringen op een sobere, doelmatige en robuuste wijze worden versterkt. Zodoende wordt Nederland beschermd tegen overstromingen.

De dijkversterking Bergambacht-Ammerstol-Schoonhoven (BAS) strekt zich uit over 5,7 kilometer tussen Bergambacht en Schoonhoven. De rivierdijk moet in 2015 weer voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Het achterliggende gebied is dan weer optimaal beschermd tegen overstromingen van de Lek. Er zijn 350 huishoudens die direct op of aan de te versterken dijk wonen en dus direct te maken krijgen met de werkzaamheden. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard voert deze dijkversterking uit. U bent van harte welkom om de start van de dijkversterking bij te wonen, Hogedijk 114a te Bergambacht. Het globale programma ziet er als volgt uit: 13.00 uur - Start mini-symposium "Werken met werk maken binnen de speelruimte van het HWBP" 14.45 uur - Pauze
15.00 uur - Conclusies mini-symposium door de heer J.H. Oosters, dijkgraaf 15.20 uur - Afsluiting door dijkgraaf J.H. Oosters en staatssecretaris J.J. Atsma (Infrastructuur en Milieu) 16.00 uur - Starthandeling dijkversterking BAS (buitendijks) 16.30 uur - Einde programma, gelegenheid voor 1-op-1 vragen van de pers.

Let op: u kunt de auto niet parkeren op de locatie. Parkeren kan op het terrein van de Provincie Zuid Holland, gelegen aan de Veerweg in Bergambacht. Een pendelbus brengt u naar de locatie aan de Hogedijk. Bij aanmelding kan voor televisie een opstelplaats voor zendapparatuur worden gereserveerd. Persbericht, achtergrondinformatie en foto's worden na de starthandeling op www.dijkversterkingbas.nl geplaatst.

Meer informatie is te vinden via
www.hhsk.nl, www.dijkversterkingbas.nl en www.rijkswaterstaat.nl/water/veiligheid/bescherming_tegen_het_water/organisatie/hwbp/index.aspx.