Gemeente Almere

Botplein in een nieuw jasje

08-04-2011

Net als de rest van Waterwijk is nu het Botplein aan de beurt voor groot onderhoud. Maandag 11 april 2011 begint de aannemer met het opbreken van de bestrating aan het Botplein ter hoogte van de bloemenkiosk. De werkzaamheden gaan ongeveer drie weken duren, als de weeromstandigheden het toelaten. De winkels aan het plein blijven tijdens het werk bereikbaar.

Met het groot onderhoud wordt de bestrating op het plein aangepakt. Ook komen er onder andere bomen op het Botplein, wordt een rozenperk aangelegd en komt er een grasheuvel met voorjaarskrokussen.

Naast deze opknapbeurt, hebben half maart jl. de ondernemers en eigenaren aan het Botplein, Gezondheidscentrum Waterwijk, Bewonersplatform Waterwijk en wethouder Berdien Steunenberg het Convenant Botplein getekend. Hierin staan afspraken die zijn gemaakt tussen de betrokken partijen. Ondernemers gaan bijvoorbeeld zelf zwerfafval en graffiti aanpakken. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid om het plein schoon en veilig te houden. Ook hebben de ondernemers afgesproken om vier keer per jaar een feestelijke activiteit te organiseren op en rond het Botplein, zoals een paasfeest of een sinterklaasfeest.