Rijksvoorlichtingsdienst

Staatssecretaris Knapen bezoekt VN-instellingen in Rome op 11 en 12 april

Staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken brengt op maandag 11 april en dinsdag 12 april een werkbezoek aan Rome. Hij gaat onder meer naar de in Rome gevestigde VN-instellingen. Het bezoek staat in het teken van voedselzekerheid en de rol van multilaterale instellingen in de uitvoering van het nieuwe ontwikkelingssamenwerkingsbeleid.

Op maandag 11 april bezoekt Knapen eerst het World Food Program (WFP), waar hij zal spreken met Executive Director Josette Sheeran. Daarna spreekt Knapen met Jaques Diouf, Director General van de Food and Agricultural Organisation (FAO). Op dinsdag 12 april ontmoet hij de president van het International Fund for Agricultural Development (IFAD), Kanayo Nwanze.

Voedselzekerheid is een van de vier speerpunten van het nieuwe ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. Nederland kan op dit thema grote meerwaarde bieden voor ontwikkelingslanden vanwege de grote kennis die Nederland daarover heeft. Knapen vindt dat voedselzekerheid hoog op de internationale agenda moet blijven staan. 'In tijden van economische crisis zijn we geneigd problemen van fluctuerende voedselprijzen te vergeten. Dan realiseren we ons niet meer dat er nog steeds dagelijks een miljard mensen met honger naar bed gaan.'

Categorieën: Internationaal

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken