Gemeente Breda

08Apr
Tariefswijziging Valet Parking Breda
Van 11 tot 24 april kunnen bezoekers aan de binnenstad tegen een lager tarief gebruik maken van de parkeerservice Valet Parking Breda. Voor EUR 10,- in plaats van EUR 15,- kan de auto worden afgeleverd op het adres Oude Vest 27 in Breda en op een afgesproken tijd weer worden opgehaald. De pilot Valet Parking Breda, die op 24 februari is gestart, loopt nog tot 24 april.

Het doel van de pilot is te onderzoeken of bezoekers aan de binnenstad van Breda van deze service gebruik willen maken en of er een marktpartij belangstelling heeft in overname en uitbreiding. Daarnaast is het bedoeld als een manier om werkzoekenden aan een baan te helpen.

Tijdens de looptijd van dit proefproject is een enquête gehouden onder 300 personen die voor hun auto een plek zochten in parkeergarages. Daaruit blijkt dat men niet onverschillig staat tegenover Valet Parking Breda, maar dat men de auto eigenlijk liever niet afgeeft. Bovendien is men van mening dat er in de binnenstad voldoende parkeerfaciliteiten zijn. Wel is er een voorkeur voor gedifferentieerde parkeertarieven.

Met deze tariefwijziging in de laatste weken van de pilot Valet Parking Breda wil Gemeente Breda in elk geval aan deze wens tegemoet komen door alle opties uit te proberen. Zo kan een marktpartij ook beter beoordelen op welke voorwaarden zij deze service willen en kunnen aanbieden.

Uit de enquête blijkt overigens dat de inzet van werkzoekenden als positief wordt ervaren. Informatie over Valet Parking Breda heeft men vooral uit krantenberichten gehaald.

Tot 24 april kunnen bezoekers aan de Bredase binnenstad hun auto nog afgeven op het adres Oude Vest 27 bij de gratis fietsenstalling daar. Een chauffeur van Valet Parking parkeert de auto vervolgens in parkeergarage `Het Turfschip'. De auto staat weer bij de Oude Vest op het met de bezoeker afgesproken tijdstip.

Van 11 april tot 24 april bedragen de parkeerkosten per auto EUR 10,= in plaats van EUR 15,= , inclusief de kosten van de parkeergarage en ongeacht de parkeerduur. Deze service geldt voor de koopavonden van 17.00 tot 22.00 uur, op zaterdagen van 10.00 tot 19.00 uur en op koopzondagen van 11.30 tot 19.00 uur. Als koopzondagen gelden de datums die tussen de gemeente en RetailPlatform zijn overeengekomen.

Meer informatie over deze service én over de koopzondagen is te vinden op: www.bredabestebinnenstad.nl/valetparkingen
www.breda.nl/actueel/nieuws.

Breda, 8 april 2011