Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (15-11)

08 april 2011

College 2010 - 2014 buiten; fotografie: Jack van bodegom

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 11 tot en met 17 april 2011.

Wethouder Mourik opent Energiemarkt
Wethouder Christel Mourik opent maandag 11 april om 19.30 uur de Energiemarkt in het Milieu Huis aan de Antonis van der Nootstraat 4-6. De Energiemarkt duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De gemeente organiseert de markt om te helpen energieverspilling tegen te gaan.

Wethouder `t Hart zet 80-jarige in `t zonnetje
Wethouder Gert Jan `t Hart zet woensdag 13 april om 16.00 uur mevrouw Van der Wiele in `t zonnetje in Molen Nooit Gedacht aan het Noordeinde. Wethouder `t Hart doet dit ter ere van haar 80e verjaardag en omdat hij haar eerder een belofte heeft gedaan. Dit was tijdens een informatiebijeenkomst over het ophogen van de molen en de andere nieuwbouwplannen in het centrum. Mevrouw Van der Wiele zei dat zij de realisatie van de plannen waarschijnlijk toch niet meer mee zou kunnen maken. Daarop beloofde wethouder `t Hart om samen met haar een advocaatje te gaan nuttigen op haar 80e verjaardag. De molen is daarvoor dus een toepasselijke locatie.

Wethouder Dijkman geeft startsein wedstrijd `Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Spijkenisse?'
Wethouder Dijkman geeft vrijdag 15 april om 10.00 uur het startsein voor de wedstrijd `Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Spijkenisse?'. De bijeenkomst vindt plaats in het Milieu Huis aan de Antonis van der Nootstraat 4-6. Tevens presenteert wethouder Dijkman het programma voor de MeiMaand MilieuMaand.

Wethouder Dijkman opent Kunstroute Spijkenisse
Wethouder Kees Dijkman verricht vrijdag 15 april om 20.00 uur de officiële openingshandeling voor de vierde editie van de Kunstroute Spijkenisse. De bijeenkomst vindt plaats in O.B.S. de Vogelenzang aan de J. Wagenaarstraat 2. Kunstroute Spijkenisse vindt dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 april plaats. Maar liefst 48 kunstenaars laten op 28 locaties liefhebbers kennismaken met hun werk en geven daar tekst en uitleg over. Zie www.kunstroutespijkenisse.nl.

Wethouder Dijkman geeft startsein Nationale Sportweek Wethouder Kees Dijkman geeft zaterdag 16 april om 12.00 uur het startsein voor de Nationale Sportweek bij Sportpark de Brug. De Nationale Sportweek duurt van zaterdag 16 april tot zaterdag 23 april. Tijdens deze week staat bewegen voor jong en oud centraal. In Spijkenisse ligt de nadruk op het in beweging krijgen van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Diverse sportverenigingen geven demonstraties bij de opening van de Sportweek.

Externe links


* Kunstroute Spijkenisse [Let op! De website www.kunstroutespijkenisse.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Kunstroute Spijkenisse