Arriva


Reizen met de OV-chipkaart ook mogelijk op Waterbus

Met ingang van maandag 11 april kunnen reizigers op alle verbindingen van de Waterbus in de regio Dordrecht en Rotterdam, reizen met de OV-chipkaart. Hiermee sluit ook het openbaar vervoer over water goed aan op het reizen met de OV-chipkaart op de buslijnen van Arriva en de andere vervoerders in Zuid-Holland.

Op iedere Waterbus zijn meerdere kaartlezers geïnstalleerd waar u kunt in- en uitchecken. Het in- en uitchecken werkt op dezelfde wijze als het gebruik van de OV-chipkaart op de bus. De kaartlezers zijn te herkennen aan de gele kleur en aan de OV-chipkaart sticker.

Reizen op saldo en studentenkaartproducten
U heeft de mogelijkheid om te reizen op saldo. Daarnaast kan er ook gereisd worden met een studentenreisproduct die opgeladen is op een Studenten OV-chipkaart. Op dit moment is er nog sprake van een duaal systeem, waarbij u zowel met de OV-chipkaart als met het papieren kaartje kunt reizen. In de nabije toekomst worden alle losse vervoerbewijzen en abonnementen vervangen door de OV-chipkaart. Als u reist met een abonnement dan zult u tijdig en persoonlijk door de Waterbus worden geïnformeerd. Op waterbus.nl kunt u de laatste stand van zaken bekijken.

Oplaad- en ophaalautomaten aan boord
Het opladen van saldo kan bij de oplaad- en ophaalautomaten in de regio, maar ook aan boord van de Waterbus. Er kan uitsluitend met een PIN-pas betaald worden. Als u uw reisproduct, dat u besteld heeft via ov-chipkaart.nl/webwinkel, opladen op uw persoonlijke OV-chipkaart.

Aanschaf OV-chipkaart
Als u nog geen persoonlijke OV-chipkaart heeft aangevraagd kunnen deze tot 1 mei zeer voordelig aanschaffen voor EUR 1,-, inclusief EUR 5,- reissaldo. Dit kan via de website jijenikreizen.nl. Een anonieme OV-chipkaart is te koop bij een groot aantal voorverkoopadressen in de regio of bij de Arriva Store in Dordrecht en Gorinchem.

Tarieven
Bij het inchecken wordt er een instaptarief van EUR 4,00,- afgeschreven. Dit voorschotbedrag wordt bij het uitchecken weer verrekend met de ritprijs. Een overzicht van de ritprijzen is te raadplegen op waterbus.nl. Als u nog geen OV-chipkaart heeft, dan kunt nog steeds een los vervoerbewijs aan boord aanschaffen. De prijs hiervan ligt hoger dan het reizen met de OV-chipkaart. Reeds aangeschafte Waterbus-strippenkaarten zijn in 2011 nog geldig. Geschreven op 08 april 2011