Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Leukste winkel om bij te werken: Inschrijven kan nog tot 20 september

Leukste winkel om bij te werken

Persbericht Leukste winkel om bij te werken: Inschrijven kan nog tot 20 september

20/08/2010

Tot 20 september kunnen medewerkers hun eigen winkel nog voordragen voor de HBD Retail Jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken 2010'. Daarmee maken zij kans op een nominatie voor deze prestigieuze titel. De winnaar ontvangt bovendien een geldprijs van EUR 2.500,- te besteden voor het hele team.
Inschrijven kan op www.ikwerkbijdeleukstewinkel.nl.

Iedere winkel kan meedoen: groot en klein, zelfstandig en filiaal. Medewerkers kunnen hun winkel voordragen op de speciale actiesite www.ikwerkbijdeleukstewinkel.nl. Bij de aanmelding kunnen zij vijf argumenten met een toelichting geven waarom zij vinden dat hun winkel zo leuk is om bij te werken. De inschrijving sluit op 20 september.

Wordt het dit jaar een winkel in consumentenelektronica? Onder de huidige inzendingen valt het grote aantal winkels in consumentenelektronica op. Ook komen er veel aanmeldingen van modewinkels en winkels in levensmiddelen. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Tuincentrum Leurs in Venlo. In 2008 ging de eer naar De Vries Slaapcomfort in Malden.

Selectieprocedure
Een vakjury, onder leiding van HBD-voorzitter Geert Vermeer, beoordeelt de inschrijvingen en selecteert drie winkels die doorgaan naar de finale. De drie kanshebbers krijgen een bezoek van de jury, die in gesprek gaat met de medewerkers en leidinggevenden en de sfeer komt proeven.
Tijdens het Retail Jaarprijs Gala op 10 november 2010 wordt bekend gemaakt wie de HBD Retail Jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken 2010' en de prijs van EUR 2.500,- wint. De finalisten krijgen een uitnodiging om bij dit gala aanwezig te zijn.

Retail Jaarprijzen 2010
De Retail Jaarprijzen zijn in het leven geroepen om het imago van de detailhandel te bevorderen en het innovatief denken onder winkeliers te stimuleren en gelden als de belangrijkste prijzen in de detailhandel. De Retail Jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken' is een initiatief van het HBD en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Met de verkiezing wil het HBD de aandacht vestigen op het belang van goed werkgeverschap en goede arbeidsverhoudingen en de professionaliteit in de detailhandel een impuls geven. De prijs moet bovendien uitdrukken dat de detailhandel een uitdagende sector is om te werken. Naast de Retail Jaarprijs voor `De leukste winkel om bij te werken' zijn er hoofdprijzen voor de Beste Winkelketen en de Beste Zelfstandige Winkel.