Politie Gelderland-Midden

Trio met inbrekerswerktuigen opgepakt

Publicatiedatum: 11-4-2011 9:53:10

LUNTEREN - In Lunteren heeft de politie in de vroege ochtenduren van maandag 11 april drie mannen aangehouden nadat ze na een melding van verdachte situatie in het dorps waren aangetroffen. De drie bleken inbrekerswerktuigen bij zich te hebben.

Omstreeks kwart voor vijf meldden bewoners dat er enkele verdachte personen door de straten van Lunteren liepen, waarop agenten poolshoogte gingen nemen. Op de Van Hogendorpstraat troffen ze een 24-jarige man uit Oss en een 25-jarige Almeerder aan. Beiden hadden een twijfelachtige verklaring over de reden van hun aanwezigheid en werden door de agenten weggestuurd.

Slapend
Kort daarop werd op de Dorpsstraat een auto aangetroffen met daarin een 36-jarige man die zich kennelijk slapend hield. De auto bleek weer op naam te staan van een inwoner uit Oss. Toen het eerder aangetroffen duo aanstalten maakte om ook in de auto te stappen werden een controle ingesteld. Daarbij vonden de agenten inbrekerswerktuigen. Daarop werd het trio aangehouden. De auto en het inbrekersgereedschap zijn in beslag genomen.
(2011042451-pk)