FNV Bondgenoten

Principeakkoord gesloten bij Tata Steel

Even leek het erop dat de vakbonden en de directie van Tata Steel op een conflict afstevenden, maar afgelopen nacht is er een toch een principeakkoord gesloten. De nieuwe cao betekent 3,75% erbij in 2 jaar tijd, een eenmalige uitkering van 300 euro en aantal goede afspraken over onder meer de leeftijdsdagenregeling.

Pamflet Tata Steel: "Principeakkoord over nieuwe cao Tata Steel"

Tot diep in de nacht hebben de cao-onderhandelaars van de vakbonden met de directie aan tafel gezeten en ze zijn eruit gekomen. Er ligt nu een principeakkoord voor een nieuwe cao bij Tata Steel voor de looptijd van 2 jaar.

De lonen bij Tata Steel zullen in 2 jaar gefaseerd stijgen: 1,25 procent in juli 2011, met 0,5 procent in december 2011, met 1,25 procent in april 2012 en nog eens met 0,75 procent in oktober 2012. Daarnaast ontvangt elke werknemer eind december 2012 eenmalig een bedrag van driehonderd euro.

Leeftijdsgebonden naar Loopbaangebonden

Behalve het salaris waren de leeftijdsgebonden dagen een heet hangijzer. Er zal een ombouw plaats vinden van leeftijdsgebonden dagen naar loopbaangebonden dagen. Daarmee krijgen werknemers tot 30 jaar 3 loopbaanverlofdagen. Voor werknemers ouder dan 30 jaar blijft de huidige regeling van kracht.