FNV Bondgenoten

Zoals beloofd, houden wij het ATV-verhaal bij Lidl nauwlettend in de gaten. En dat is maar goed ook blijkt nu!

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Lidl had in een brief aan de medewerkers gemeld, dat als de ATV- uren niet opgenomen zijn in het jaar, de ATV- uren dan zouden komen te vervallen. Hierop hebben wij natuurlijk bezwaar aangetekend. ATV- uren zijn tijd en geld van de medewerkers, die zeker niet zomaar mogen vervallen. Zoals het geregeld in het cao Artikel 7 lid 1d moet ATV of ingeroosterd worden of aangewend worden voor tijdsparen. Vervallen is absoluut geen optie.

Tijdens het laatste gesprek tussen FNV Bondgenoten Lidl heeft Lidl aangegeven de ATV- uren helemaal onder controle te hebben. Lidl beweerde, dat in ieder filiaal, elke maand, alle ATV- uren opgenomen werden. De directie van Lidl verzekerde ons, dat ze dit maandelijks controleren. Alle ATV- uren worden ingeroosterd, dus zou er ook aan het eind van het jaar geen ATV- uren meer overblijven dus zouden ze ook niet meer hoeven te vervallen. Nu dat zo werd gedaan, was wat betreft Lidl het probleem opgelost

Hoe staan de zaken er nu voor?

Aan de ene kant beweert Lidl de problemen te hebben opgelost, maar aan de andere kant staat er in het nieuwe Filiaal Managers Handboek onder het kopje ADV het volgende:` Niet opgenomen ADV dagen zullen aan het einde van het jaar komen te vervallen'. Dit is natuurlijk onacceptabel. Hiermee ontneemt Lidl niet alleen tijd en geld van de eigen medewerkers, maar leeft het ook de cao niet na. Daarnaast blijft FNV Bondgenoten klachten krijgen van leden over het niet kunnen opnemen van ATV uren. Deze klachten blijven wij verzamelen.

Hoe nu verder?

FNV Bondgenoten heeft meerdere malen het ATV verhaal besproken met Lidl, helaas zien wij dat Lidl de eigen zin blijft doordrukken. Als praten niet helpt, dan zien wij ons genoodzaakt om andere maatregelen te nemen. Binnenkort hoort u hier meer over. Als Lidl weigert de cao na te leven, zullen wij dit onderwerp ook met de werkgeversorganisatie bespreken. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte.

Binnen Lidl speelt niet alleen de ATV- kwestie, maar nog andere zaken waar we op korte termijn terug zullen komen. Houd de Lidl pagina in de gaten.