Vialis
BR>

Op slimme wijze de weg vinden in historische stad

Met de auto naar Middelburg en dan eenvoudig en snel naar het Abdijplein, de Vismark, de Kruidentuin Abdij of de Nieuwe Burg? Met behulp van de door Vialis geleverde parkeerverwijsborden (en achterliggende systemen) vinden reizigers straks vanaf de rijksweg de kortste/snelste weg naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid.

23 Maart 2011 gaf de gemeente Middelburg symbolisch het startsein voor de uitbreiding en aanpassing van het bestaande parkeerverwijssysteem in de stad. In een toespraak stond wethouder, de heer Frank Streng, stil bij de lange voorbereidingen en de geringe budgetten die voor de werkzaamheden door de raad beschikbaar werden gesteld. Tot slot bedankte hij de adviseur, Vialis, Istimewa en Delta nutsbedrijven voor de goede voorbereiding van de werkzaamheden.

Het huidige systeem wordt aangepast en uitgebreid omdat met de komst van de nieuwe weg N57 het verkeer via andere wegen de stad Middelburg binnenkomt dan voorheen. Daarnaast streeft de gemeente ernaar de provinciehoofdstad autoluw te maken.

Om zo duurzaam mogelijk te werken worden onderdelen van het huidige systeem door Vialis hergebruikt. Deze werkwijze betekent wel dat het parkeerverwijssysteem tijdens de werkzaamheden buiten werking is.

Het vernieuwde PRIS-systeem in Middelburg houdt rekening met de verwachte reistijd van de bestuurder naar de parkeerlocatie. Medio april (voor Pasen) zal Vialis het systeem werkend opleveren.