Bouwfonds

Oplevering eerste woning Castellum

11 april 2011 -

De eerste woningen in nieuwbouwproject Castellum-Oost zijn woensdag 6 april opgeleverd. Wethouder Geerdes van gemeente Houten verrichtte de officiële handeling voor dit project. Roosdom Tijhuis, Syntrus Achmea en Bouwfonds Ontwikkeling vierden deze mijlpaal in Italiaanse sferen.

Met toekomstige buren, omwonenden en belangstellenden werd op feestelijke wijze het eerste hofje met woningen opgeleverd. George Biemond van Bouwfonds Ontwikkeling: "De architectuur in Castellum is anders dan gebruikelijk is in nieuwbouwwijken. Er is veel overeenkomstig met het Italiaanse straatbeeld, de woningen en de aankleding van de wijk."

Station en winkelcentrum

Recentelijk is ook Station Houten Castellum geopend. "Het centrum van Utrecht is binnen tien minuten bereikbaar. Daarmee maken we een fietsstad als Houten goed bereikbaar", aldus Biemond. Het winkelcentrum in Castellum West wordt naar verwachting in november van dit jaar opgeleverd.

Castellum

Castellum is een nieuwe wijk in Italiaanse sferen in het centrum van Houten Zuid. Castellum wordt gebouwd als een mediterraans stadje met smalle straatjes, poorten en een plein met terrassen. Er worden hofwoningen, grachtwoningen en appartementen ontwikkeld. Fase twee en fase drie zijn nagenoeg verkocht, de oplevering van de eerste woningen van deze fase vindt naar verwachting begin 2012 plaats. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op http://www.castellum-houten.nl