Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 11-04-2011

Aangehouden met gestolen motorscooter

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee personen aangehouden omdat zij op een gestolen motorscooter reden. Tijdens de aanhouding verzette één van de verdachten zich.

Rond 17.20 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een motorscooter aan het rondscheuren was in de wijk Overvecht. Na een korte zoektocht in de wijk zagen agenten de motorscooter met twee personen erop over de Keggedreef rijden. De twee personen droegen geen helm en de motorscooter was niet voorzien van een kenteken. Toen de bestuurder van de scooter doorkreeg dat de politie achter hem aan zat, stopte hij op de Dorbeendreef en liep snel met de tweede verdachte een portiek van een flat binnen.

De twee mannen 20 en 21 jaar uit Utrecht konden aangehouden worden. De 21-jarige verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Inmiddels verzamelde een groep jeugd zich op de plek waar de mannen werden aangehouden. Meerdere mensen bemoeiden zich met de aanhouding en wilden voorkomen dat het tweetal werd meegenomen. Uiteindelijk keerde de rust terug en werden de verdachten meegenomen naar het bureau. De motorscooter werd voor onderzoek in beslag genomen.

Dronken vrouw rijdt bijna water in

UTRECHT In de nacht van zondag 10 op maandag 11 april heeft de politie een vrouw aangehouden, omdat zij onder invloed haar auto tussen twee bomen had klemgereden.

Een agent reed tijdens de surveillance over de Jan van Galenstraat en zag omstreeks 00.55 uur een auto op een wel heel bijzondere manier staan. Toen de agent poolshoogte ging nemen zag hij dat de bestuurster haar auto tussen twee bomen in klem gereden had. Hierdoor werd voorkomen dat de auto te water was geraakt. De agent sprak de bestuurster aan en merkte direct dat de vrouw onder invloed was. Plotseling gaf de vrouw weer gas en probeerde met haar auto tussen de twee bomen uit te komen.

Om te voorkomen dat zij hierdoor alsnog in het water terecht zou komen, heeft de agent snel de sleutels uit het contact gehaald en de vrouw uit haar auto uit getrokken. De 56-jarige vrouw uit Utrecht werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 870 ug/l uit. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren en werd uiteindelijk met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De auto moest met een kraan tussen de bomen weggehaald worden.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie twee inbrekers op heterdaad aangehouden.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 13.40 uur gezien dat drie personen aan het inbreken waren bij een bedrijf aan de Winthontlaan. De verdachten waren na de inbraak weggelopen over de brug van de Rijksweg A12 naar Hoograven. Hier konden agenten twee van de drie verdachten, 15 en 16 jaar beiden uit Utrecht, aanhouden. Naar de derde verdachte wordt nog onderzoek gedaan. De jongens werden voor verhoor ingesloten.

Motorrijder onderuit

UTRECHT Op de Briljantlaan vond zondagmiddag een aanrijding plaats, waarbij een man op een motor gewond raakte.

Een 53-jarige motorrijder reed omstreeks 15.10 uur met zijn motor over de Briljantlaan vanuit de richting van t Goylaan in de richting van de Helling. Op de kruising Briljantlaan met de Helling wilde de bestuurder linksaf de Heling inrijden. Hierbij verloor de man de macht over zijn stuur en gleed onderuit. Door de aanrijding liep het slachtoffer letsel op aan zijn been en hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.