Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 11-04-2011

Beroving; de politie zoekt getuigen

AMERSFOORT Een vrouw werd op zondagmiddag beroofd van haar tas.

Rond 13.35 uur kreeg de politie een melding van een beroving op de Randenbroekerweg. Een licht getinte kalende man, gekleed in een zwarte plastic jas op een zwarte fiets had de tas van een 82-jarige vrouw uit Amersfoort uit haar handen getrokken. Daarna was hij weggefietst in de richting van de Mozarthof en vervolgens linksaf de Beethovenweg op richting de Heiligenbergerweg.

Agenten gingen direct ter plaatse, maar troffen de man niet meer in de omgeving aan. Even later werd de tas teruggevonden op de kruising van de J.P. Sweelinkstraat met de Paardenwed.

De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Heeft u informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844.

Verdachte diefstal lokfiets aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdag 8 april werd rond 19.00 uur vanaf het Stationsplein een GPS-lokfiets gestolen. De 32-jarige verdachte werd gevolgd door gealarmeerde agenten. Nadat hij klaar was met boodschappen doen op de Hellestraat werd hij nabij de Westsingel gestopt op de gestolen fiets.

De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij verklaarde dat het eigenlijk te mooi was om waar te zijn. Vervolgens mocht hij rond 21.30 uur het bureau verlaten zonder fiets en nadat hij de boete van 300 euro had afgerekend.

De politie in Amersfoort maakt sinds eind 2010 gebruik van meerdere lokfietsen voorzien van een GPS-volgsysteem. Deze worden met regelmaat geplaatst op diverse locaties in de stad. Doel van deze methode is de bestrijding van diefstal van fietsen en het aanhouden van fietsendieven.

Nepagenten

AMERSFOORT Vier mannen zijn op zondagavond van hun geld beroofd door twee nepagenten.

Omstreeks 22.10 uur kreeg de politie een melding van een beroving door twee nepagenten op de parkeerplaats de Slaag aan de A1. Vier mannen van 29, 31, 37 en 38 jaar uit Roemenië, zaten in een auto op de parkeerplaats toen er een blauwe Ford Mondeo, type hatchback, aan kwam rijden. Twee nepagenten, in het blauw gekleed en één met een donkerkleurige pet, stapten uit de Ford. Ze vroegen aan de vier mannen of zij geld en sigaretten bij zich hadden. De nepagenten wilden het geld controleren. De mannen gaven het geld en de nepagenten gingen er snel met het geld vandoor, de A1 op richting Hoevelaken.

De politie is nog op zoek naar de daders. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844.