Gemeente Almere

Geslaagde première van Een Faust

11-04-2011

Het publiek heeft zaterdagavond enthousiast gereageerd op de première van Een Faust, gespeeld door het Jongerentheatergezelschap subSuburbia. Regisseur Esther Bolte heeft een eigentijdse jongerenbewerking van het tragische verhaal van Goethe's Faust gemaakt. Lovende woorden waren er onder meer van burgemeester Annemarie Jorritsma. De cast: "Het is onze beste voorstelling tot nu toe. Heerlijk om voor zo'n enthousiast publiek te spelen."

In de theaterzaal van Hommeles kwam de voorstelling goed tot zijn recht. Esther Bolte: "Het stuk behandelt thema's als goed versus kwaad, oprechtheid versus bedrog, liefde versus lust." Een Faust is een bijzondere bewerking van het wereldberoemde verhaal over dokter Faust, die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Een voorstelling vol tegenstellingen als goed versus -kwaad, liefde versus lust, vertrouwen versus achterdocht en verleiding. De voorstelling wordt nog drie keer gespeeld.

subSuburbia is het jongerengezelschap van Theatergroep Suburbia. Dit seizoen zijn negen jongeren uit de polder, tussen de 15 en 25 jaar, geselecteerd om Een Faust te spelen. De regie is in handen van Esther Bolte. De acteurs kregen gedurende de repetitieperiode spellessen van Michiel Nooter.

God en Mephisto, de duivel, zijn in de hemel. Ze hebben een felle discussie. Niet alleen over goed en kwaad, maar ook over geluk. De ongelukkige oude dokter Faust komt ter sprake. Mephisto wedt om zijn ziel dat hij hem gelukkig kan maken. God gaat de weddenschap graag aan. Faust sluit een deal met de duivel en samen gaan ze op pad. Alles gaat volgens plan, Faust wordt steeds verder meegezogen in de "goede" bedoelingen van Mephisto...

Maar wat is geluk en hoever ga je om dat te bereiken?

Een Faust is nog te zien op donderdag 14, zaterdag 16 en donderdag 21 april om 20.00 uur in Hommeles, in het gebouw van ROC Flevoland aan de Straat van Florida (achter het zwembad) in Almere Buiten. Aanvang 20.00 uur. Kaarten reserveren via reserveer@theatergroepsuburbia.nl.

Foto van Claudia Kamergorodski.