Gemeente Almere

Bouwmeesterbuurt 25 judoka's rijker

11-04-2011

Zo'n 35 kinderen stromen door naar naschoolse lessen van het programma Schooljudo.nl. Dit is het vervolg op de judolessen die voor de kerstvakantie tijdens schooltijd zijn gegeven zijn aan de 170 kinderen van groep 3 en 4 van basisscholen; de Piramide, Leren met Plezier, Montessori Buiten en de Manse in de Bouwmeesterbuurt.

Het naschoolse programma bestaat uit 6 lessen en is direct na de kerstvakantie gestart. De kinderen én ouders worden onder andere voorbereid om lid te worden van de judovereniging. Het naschoolse programma wordt ook verzorgd door de plaatselijke judovereniging Sportstudio Buiten. Door het samen sporten komen de kinderen uit de wijk op een hele directe manier met elkaar in contact.

Gemeente Almere, Ymere en twaalf maatschappelijke partners werken samen om de aantrekkingskracht van de Bouwmeesterbuurt te versterken Ook bewoners en ondernemers uit de buurt denken en doen mee met plannen voor de Bouwmeesterbuurt. Sport is hierbij een belangrijk thema. Sporten bevordert de integratie en ontmoeting van bewoners uit de wijk wat de leefbaarheid ten goede komt, naast dat het gezond is. Woningcorporatie Ymere stelt financiële middelen beschikbaar om het judoprogramma te initiëren.