Politie Rotterdam Rijnmond

Politie zoek getuigen straatroof Hillegersberg

Datum publicatie: 08-04-2011 09:48

ROTTERDAM - De politie zoekt getuigen van een straatroof op de Mattenbiesstraat in Hillegersberg. Twee mannen probeerden goederen van een postbezorgster te stelen. Ook gooiden zij poststukken van haar in een naastliggende sloot.

Poging diefstal met geweld en vernieling van poststukken Dinsdagmiddag 5 april om 15:00 uur liep een postbezorgster, gekleed in een donkerblauwe fleecetrui en een spijkerbroek, met een rugzak post op haar rug op de Waterleliesingel ter hoogte van het bankje aan het einde van de Mattenbiesstraat in Rotterdam Hillegersberg. De postbezorgster zag dat een groepje van vijf jongeren kwam aanlopen. Twee van hen liepen naar haar toe en spraken haar aan. Vervolgens greep een van hen het slachtoffer vast en de ander betastte haar broekzakken. Toen bleek dat het slachtoffer geen goederen bij zich droeg pakte een van de jongens post uit haar rugzak en gooide deze in de naastliggende sloot. Hierdoor ging de post verloren. Vervolgens kreeg het slachtoffer een duw waardoor zij ten val raakte, en gingen de daders ervandoor.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart om de identiteit van de verdachten te achterhalen. Donderdag 8 april heeft de politie een buurtonderzoek verricht. Nu vraagt de politie getuigen, of personen die anderszins informatie hebben, zich te melden.

Signalement
Dader 1
Man met een breed en krachtig postuur;
vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst;
20-30 jaar oud;
170 cm tot 185 cm lang;
zwart krullend haar;
donkere ogen en een brede mond met volle lippen; droeg een zwarte jas met vulling, met capuchon en bontkraag; een grijze joggingsbroek;
witte Nike gympen en een zwart Nike petje;
sprak in straattaal.

Dader 2
Man met een mager postuur;
blanke huidskleur;
smal gelaat;
20-25 jaar oud;
170 cm tot 180 cm lang;
droeg een groene jas, spijkerbroek en pet;
sprak in straattaal.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van dit incident, of heeft u andere informatie, neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.