Politie Drenthe

Maandag 11 april 2011

Provincie Drenthe, 11-04-2011

Politie controleert verkeer

MEPPEL De politie heeft zondagmiddag en avond het verkeer in Meppel gecontroleerd. Hierbij is een 15-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij reed op een brommer door het Wilhelminapark. Toen agenten hem daarop aanhielden bleek dat de jongen nog geen 16 jaar was en dus niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Voor beide feiten heeft de jongen een bekeuring gekregen. Daarnaast zijn twee bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid en één bestuurder voor het niet handsfree bellen.

Beschonken bestuurder

NIEUW RODEN Zondagavond is een 23-jarige man uit Haulerwijk aangehouden. De man reed over de Zevenhuisterweg toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor. De man kwam met zijn auto in een de tuin van een woning aan de Zevenhuisterweg terecht. De man had te veel alcohol gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 750 ug/l. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De 18-jarige bijrijder uit Zevenhuizen is overgebracht naar het UMCG te Groningen. Daar bleek dat hij een gebroken pols had. Er wordt proces-verbaal tegen de man uit Haulerwijk opgemaakt.

Beschonken bestuurder rijdt door na ongeval

ECHTEN De politie heeft zondagmiddag een 22-jarige automobilist uit Nieuwlande aangehouden. De man reed over de Nijstad in Hoogeveen toen hij een stopteken kreeg. De man negeerde dit teken en reed door in de richting van de Zuidwoldigerweg. Hierop hebben de agenten de achtervolging ingezet en konden de man iets verderop op de Nijstad aan de kant van de weg zetten. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 550 ug/l. Daarnaast bleek dat kort daarvoor een melding was binnengekomen van een ongeval aan de Oshaarseweg in Echten waarbij de bestuurder was doorgereden. Dit bleek de man uit Nieuwlande te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

ZUIDWOLDE De politie heeft zondagavond een 20-jarige man uit Zuidwolde aangehouden. De politie zag de man op de Hoofdstraat rijden en gaf hem een stopteken. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De 20-jarige man blies 135 ug/l. Aangezien de man een beginnend bestuurder is, wordt er proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

BEILEN Zondagochtend kreeg de politie de melding van een ongeval op de A28. Ter plaatse troffen agenten op de A28 tussen Assen en Hooghalen een auto aan welke op de zijkant lag. De 49-jarige bestuurster uit Assen reed op de A28 in de richting van Hooghalen. Zij wilde een andere auto inhalen en begon door nog onbekende reden te slingeren. De auto kwam daarna vermoedelijk met de linkerwielen in de middenberm. De bestuurster probeerde haar auto te corrigeren, maar verloor de macht over het stuur. De auto maakt een scherpe draai naar rechts en sloeg over de kop. De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd en was aanspreekbaar. Ze is met onbekend letsel naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gebracht.

Man aangehouden voor mishandeling

EMMEN De politie heeft zondagmiddag op de Druwerbrink een 53-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had onenigheid met een 77-jarige buurtgenoot die hij vervolgens meerdere malen met een stok sloeg. De 53-jarige man is aangehouden en ingesloten. De 77-jarige man is ter controle doorverwezen naar de huisartsenpost. Er is proces verbaal opgemaakt.

Politie controleert verkeer

DRENTHE De politie houdt deze week verschillende verkeerscontroles. Dinsdag 12 april is er een bromfietscontrole in Noord-Drenthe. Woensdag 13 april is er een snelheidscontrole op de N376 en donderdag 14 april wordt het verkeer in Zuid-West Drenthe gecontroleerd.