Gemeente Roermond

Wederom succes Roermondse ondernemers voor BIZ

In Roermond bestaat wederom brede steun bij ondernemers voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ). Dat blijkt uit resultaten van de draagvlakmeting voor de BIZ, een verplicht fonds voor activiteiten en promotie. Ditmaal hebben draagvlakmetingen plaatsgevonden in de gebieden Centrum Swalmen, Retailpark en BIZ Stadsrand Noord (Broekhin en Spickerhoven). Inmiddels zijn 7 van de 8 BIZ-initiatieven binnen Roermond succesvol bevonden. De BIZ Binnenstad Roermond is op dit moment zelfs de grootste Nederlandse BIZone.

In Centrum Swalmen hebben 39 van de 44 stemgerechtigden gereageerd. 33 ondernemers hebben vóór gestemd (88,64%). De BIZ Stadsrand Noord heeft voor de tweede keer deelgenomen. 89 Van de 103 ondernemers reageerden; 65 ondernemers stemden vóór (86,41%). Helaas heeft het Retailpark, op een enkele positieve stem na, de draagvlakmeting niet succesvol afgerond. In dit gebied reageerden 14 van de 18 stemgerechtigden. Er waren 9 voorstemmers.

De BIZ is reeds succesvol ontvangen in de Roermondse binnenstad, Willem Alexander, Merum, bedrijventerrein Swalmen en Roerstreek, waar sinds november 2010 verschillende BIZones een feit zijn. Van de bedrijven was een respons nodig van minimaal 50 procent. Voor een akkoord moest tweederde van de bedrijven ja zeggen en deze ja-stemmers moesten vervolgens meer dan de helft van de WOZ-waarde vertegenwoordigen in hun gebied.

De BIZ is een afgebakend gebied, waarin bedrijven een private organisatie oprichten (vereniging of stichting) om hun leefbaarheid, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit gezamenlijk te kunnen beheersen en waarborgen.