Liander


Liander, Friesland College en Friese aannemers verenigen krachten om monteurs in Friesland te werven

11 april 2011

Leeuwarden - Netbeheerder Liander, het Friesland College (ROC) en Friese aannemers hebben vandaag het startschot gegeven voor een vergaande samenwerking om leerlingen op te leiden en een baan te bieden als monteur in de provincie Fryslân.

Tussen de dertig en veertig leerlingen zullen dankzij dit samenwerkingsconvenant een speciaal ontwikkeld leerwerktraject doorlopen. Dit is nodig vanwege een tekort aan monteurs in Friesland. De verwachting is dat dit tekort in de toekomst, mede als gevolg van de uitstroom van oudere medewerkers, verder zal stijgen.

Op het technische opleidingencentrum van Alliander werd in aanwezigheid van Peter Molengraaf, CEO van netwerkbedrijf Alliander, en Liesbeth Vos, voorzitter College van Bestuur van Friesland College, de samenwerking toegelicht.

De leerlingen zullen in de praktijk les krijgen op het ROC, praktijkervaring krijgen door leermeesters van Liander en het geleerde in de praktijk brengen door werkbegeleiders bij de aannemers. Uiteindelijk kunnen de leerlingen doorstromen naar een baan bij de aangesloten aannemers of netbeheerders. VMBO-leerlingen maar ook zij-instromers en werkeloze jongeren uit het werkgelegenheidsproject Step2Work van Alliander kunnen zich aanmelden.

De vraag naar technisch personeel stijgt in Friesland. Mede als gevolg van de uitstroom van oudere medewerkers ziet Liander binnen drie jaar een zodanig tekort aan goed opgeleide monteurs ontstaan. Daarom moet de netbeheerder nu starten met het werven van jonge instromers. Zo zijn de leerlingen op tijd klaar zijn voor een baan in de energie sector.

Meer informatie over een opleiding tot monteur of werken als monteur in Friesland is te vinden op
www.alliander.com/nl/alliander/werken-bij-alliander.