Vestia


11-4-2011

Start renovatie de Vosch I & II

---

Donderdagmiddag 7 april startte Vestia Den Haag Zuid-West officieel met de renovatie van project De Vosch I & II aan de Vossenrade. Om 16.30 uur zullen wethouder Marnix Norder en bedrijfsdirecteur Gretha Jansen, onder toeziend oog van de kopers van dit project, het officiële startschot geven op de bouwplaats.

Gelijke kansen voor starters
Vestia vindt dat iedereen een eerlijke kans moet hebben op de woningmarkt. De Vosch I & II richt zich specifiek op starters op de kopersmarkt. Voor deze starters is het vaak moeilijk een kwalitatief goede en betaalbare koopwoning te vinden. Daarom renoveert Vestia Den Haag Zuid-West twee woonblokken aan de Vossenrade op hoog niveau. Vestia Den Haag Zuid-West wil jonge mensen graag in de wijk houden. Het is gebleken dat jonge mensen ook graag willen blijven, alle woningen van het eerste woonblok zijn al verkocht. Ook in het tweede blok, dat sinds 22 januari in de verkoop is, zijn inmiddels bijna alle woningen verkocht.

De Vosch I & II
De bestaande 48 portiekwoningen worden hoogwaardig gerenoveerd, zodat ze helemaal voldoen aan de woonwensen van nu. De gevels krijgen nieuwe kozijnen en het metselwerk wordt opgefrist. Ook wordt het sanitair vernieuwd en krijgt iedere woning centrale verwarming, een keuken en het politiekeurmerk Veilig Wonen. De woning kan verder naar eigen smaak worden ingericht. Zo kunnen kopers kiezen uit diverse wandtegels voor badkamer en toilet en uit verschillende frontjes voor de keukenkasten. Alle woningen beschikken over twee balkons, op het noordoosten en het zuidwesten gelegen. Verwacht wordt dat de woningen na de zomer opgeleverd gaan worden.


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia.