Ritchie Bros. veilingen in Europa en Midden-Oosten trekken in maart bieders uit 86 landen

Persbericht van PR Newswire

BREDA, Nederland, April 11, 2011 /PRNewswire/ -- Ritchie Bros. Auctioneers , 's werelds grootste industriële veilinghuis, heeft meer dan 4.200 geregistreerde bieders uit 86 landen aangetrokken bij vijf verschillende veilingen zonder limieten die in Europa en het Midden-Oosten gehouden zijn. In totaal werden er meer dan 6.600 items en trucks verkocht voor ruim 900 verkopers bij de veilingen die gehouden werden in Saint Aubin Sur Gaillon, Frankrijk (8 maart); Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (8-9 maart); Caorso, Italië (10 maart); Ocaña, Spanje (17-18 maart); en Meppen, Duitsland (31 maart). "Onze veilingen in Europa en het Midden-Oosten in maart waren enerverend." zegt Guylain Turgeon, Managing Director EMEA van Ritchie Bros. Auctioneers. "In Dubai, Caorso en Ocaña hebben we nieuwe veilingrecords behaald, waaronder het aantal geregistreerde bieders en de totale veilingopbrengst. Op deze veilingen waren grote hoeveelheden jonge modellen materieel en trucks te koop, waar extra veel bieders op af kwamen en waardoor wij 2011 sterk begonnen zijn in deze regio. We kijken er erg naar uit om onze klanten op de volgende veilingen te helpen bij het kopen en verkopen van materieel." Er staan meer dan 100 openbare veilingen zonder limieten op de veilingagenda van Ritchie Bros., waaronder veilingen in Moncofa, Spanje (14-15 april), Moerdijk, Nederland (20-21 april) en Krakow, Polen (6 mei). Ga voor een volledig overzicht van alle veilingen over de hele wereld, inclusief data en aanvullende informatie, naar de website http://www.rbauction.com.
De veilingen van Ritchie Bros. in Europa & het Midden-Oosten in maart:

Quick facts

Geregistreerde bieders meer dan 4.200
Registraties om online te bieden meer dan 1.300 Aantal landen waar bieders vandaan komen 86
Verkochte items meer dan 6,600
Verkopers meer dan 900

Nieuwe records
- Dubai, UAE: 8-9 maart 2011: Er zijn nieuwe veilingrecords behaald voor de totale veilingopbrengst (USD 57 miljoen), het totaal aantal bieders (898) en het aantal online bieders (239) - Caorso, Italië, 10 maart 2011: Er zijn nieuwe veilingrecords behaald voor de totale veilingopbrengst, het aantal bieders (898) en het aantal verkopers (179)
- Ocaña, Spanje: 17-18 maart 2011: Er zijn nieuwe siterecords behaald voor de totale veilingopbrengst (EUR 33,7 miljoen of USD 47 miljoen) en het aantal bieders (1.545)
Ritchie Bros: Ook een levendige marktplaats voor mijnbouwmaterieel Ritchie Bros. heeft in totaal 75 rock trucks verkocht bij de veilingen zonder limieten in Ocaña (Spanje) en Dubai (VAE). Bij de veiling die op 8 en 9 maart 2011 in Dubai gehouden is, heeft het bedrijf 20 Caterpillar 777D rock trucks uit 2009 verkocht voor in totaal USD 15,7 miljoen. Nog eens meer dan 20 recente modellen rock trucks van Caterpillar 777F zijn verkocht op de veiling die op 17 en 18 maart in Ocaña gehouden werd. Bieders streden zowel op locatie als online om de trucks, waarbij kopende klanten uit Australië, Duitsland, Zwitserland, Finland, Venezuela, de Verenigde Staten en andere landen de succesvolle bieders werden.
"De vraag naar gebruikt materieel, in het bijzonder jongere modellen, stijgt gestaag op de wereldmarkt, wat op onze veilingen tot hogere prijsniveaus over de hele linie leidt." aldus dhr. Turgeon. "Veel bedrijven kiezen voor Ritchie Bros. om hen te helpen bij de verkoop van goederen die zij niet langer nodig hebben. Wij promoten deze goederen aan een breed, internationaal publiek van potentiële kopers, allen aangetrokken door onze openbare veilingen zonder limieten. Onze veilingmethode biedt eigenaren van materieel de mogelijkheid om hun materieel op de veilingdag aan de hoogste bieder te verkopen voor de waarde op de wereldmarkt."
Over Ritchie Bros.
Ritchie Bros. Auctioneers , opgericht in 1958, is `s werelds grootste industriële veilinghuis, en verkoopt meer materieel aan bieders op locatie en online dan welk bedrijf ter wereld dan ook. De diensten van Ritchie Bros. stellen bouwers over de hele wereld in staat eenvoudig en met vertrouwen materieel uit te wisselen. Het bedrijf organiseert honderden openbare veilingen per jaar, waar een breed scala van gebruikte en ongebruikte industriële materieel items, trucks en andere goederen worden verkocht voor de bouw, de transportsector, de landbouw, de materiaalbehandeling, de mijn- en bosbouw, de aardolie-, maritieme en andere industrieën. Ritchie Bros. heeft meer dan 110 vestigingen in meer dan 25 landen, waaronder 43 veilinglocaties wereldwijd. Het bedrijf heeft een website www.rbauction.com en beheert een Wiki over materieel http://www.RitchieWiki.com
VOOR DE MEDIA: Foto's en andere media zijn voor gebruik beschikbaar op http://www.rbauction.com/media.
Ritchie Bros. is te volgen op Twitter @RitchieBros.

Ritchie Bros. Auctioneers

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met: Alexander Ypeij,Communications Specialist Europe, Ritchie Bros. Auctioneers, Tel:+31-765-242-600 of e-mail: aypeij@rbauction.com ; Of Guylain Turgeon,Senior Vice President & Managing Director EMEA, Ritchie Bros. Auctioneers,Tel: +31-765-242-600