Politie Groningen

Maandag 11 april 2011

Provincie Groningen, 11-04-2011

Taxichauffeur krijgt meerdere bekeuringen

GRONINGEN/MIDLAREN De politie heeft zaterdag bij een taxicontrole diverse bekeuringen uitgedeeld aan een 42-jarige taxichauffeur uit Groningen. De chauffeur reed vanuit Groningen naar Midlaren en is na het uitstappen van de passagiers aangesproken. De man vervoerde meer passagiers dan toegestaan (6), kon geen geldige chauffeurspas tonen en de APK van zijn taxi bleek verlopen. Voor de eerste overtreding is proces-verbaal opgemaakt. De andere overtredingen leverde de man bekeuringen op van respectievelijk 230 en 100 euro. Zolang de taxi niet APK gekeurd is, mag met de auto geen taxivervoer worden verricht en de chauffeur mag geen taxiwerkzaamheden verrichten zolang hij niet in het bezit is van een geldige chauffeurspas.

Man aangehouden na mishandeling

GRONINGEN Een 30-jarige inwoner uit Groningen is zondagavond aan de Zuiderweg aangehouden. De man had een 40-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. De 40-jarige stond met een derde man te praten en voelde zich bedreigd. Beide mannen hebben al langere tijd onenigheid. De 40-jarige had een grote zaklamp bij zich. Toen de 30-jarige inwoner zijn kameraad met de 40-jarige zag bekvechten, kwam hij zijn kameraad te hulp. Hij deed dit door de 40-jarige in het gezicht en op het hoofd te slaan. Het slachtoffer liep hierdoor letsel aan zijn oog en loszittende tanden op. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De gealarmeerde politie kon de 40-jarige man aanhouden. Hij is na een bekennende verklaring naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Minibike in beslag genomen

MUSSELKANAAL De politie heeft zondagmiddag aan de Klaverstraat in Musselkanaal een minibike in beslag genomen. In eerste instantie zagen agenten en man met een minibike lopen. Ze hebben de man aangesproken en gezegd dat rijden met een minibike op de openbare weg verboden is. Kort daarna kwam echter een melding binnen van een man die met een kind op een minibike reed. Beiden waren met de minibike onderuit gegaan. De agenten zijn teruggekeerd en hebben de minibike in beslag genomen. De eigenaar was hier zo ontstemd over dat hij de minibike boven zijn hoofd hield en met kracht op de grond gooide. Agenten hebben de beschadigde minibike opgepakt en meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker betrapt en aangehouden

GRONINGEN Getuigen zagen zondagavond in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een man op het dak van een bedrijfspand klimmen. In het leegstaande pand stonden voornamelijk bouwmaterialen. Agenten hebben het pand van verschillende kanten benaderd en vervolgens doorzocht. In eerste instantie werd niemand in het pand aangetroffen, maar wel een afgesloten toilet. Het openbreken van het toilet leidde naar de verdachte. De 36-jarige inwoner van Groningen is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Opstandige jongeman aangehouden

MARUM De politie heeft zondagavond een 23-jarige man uit Marum aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen dat de man in zijn ouderlijke woning aan de Molenstraat door het lint ging. Bij het zien van de gealarmeerde politie probeerde de jongeman te vluchten. Toen hem dit werd belet haalde hij met zijn vuist uit naar de agent. Die wist de vuistslag te ontwijken. Hierop is de man aangehouden. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Man moet rijbewijs inleveren

GRONINGEN Een 33-jarige man uit Groningen moest zondagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man stond in de rij voor de kassa bij het tankstation aan het Sontplein in Groningen. Agenten stonden achter hem in de rij. Ze merkten dat de man onvast ter been was en hij rook naar alcohol. Hij reed vervolgens weg en de agenten gingen er achteraan. Op de Bergenweg werd hij langs de kant van de weg gezet. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man onder invloed zonder rijbewijs

STADSKANAAL Een 61-jarige man uit Stadskanaal is zondagnacht betrapt op rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Hij viel bij een alcoholcontrole door de mand. Op het bureau bleek dat hij ruim 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. Maar ook bleek dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was, omdat hij in 2009 eerder is aangehouden voor rijden onder invloed. Toen was zijn promillage dermate hoog dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto werd in beslag genomen, omdat uit de gegevens van het RDW blijkt dat de auto waarin hij reed gesloopt zou moeten zijn. Nader onderzoek wordt uitgevoerd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens racen in auto

SLOCHTEREN Een 15-jarige jongen uit Appingedam is zondagmiddag op de Slochterveldweg aangehouden. De jongen was samen met een 16-jarige jongen uit Slochteren aan het racen in een auto zonder kenteken. De auto was niet verzekerd. De bestuurder werd aangehouden, de auto werd in beslag genomen. De jongen moet in ieder geval de sleepkosten betalen. Bovendien krijgt hij proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het onverzekerd rijden.

Snorfietsers in de fout

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 39-jarige snorfietser van de weg gehaald. Hij viel op omdat de uitlaat van zijn snorfiets voor veel lawaai zorgde. De agent rook vervolgens ook een alcohollucht. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij ruim 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs bleek verlopen en technisch onderzoek aan de snorfiets liet zien dat de achterrem niet goed werkte, de uitlaak lek was, de constructiesnelheid te hoog was en het framenummer ontbrak. Hij kreeg twee bekeuringen mee. Voor de overige zaken kreeg hij een waarschuwing. Op de Scheepshellingstraat in Oude Pekela viel een 27-jarige man uit die plaats door de mand. Agenten gaven hem een stopteken voor een blaastest. Hij bleek onder invloed te zijn. Op het bureau werd ruim 1,05 promille vastgesteld. Ook bleek dat hij zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 10 april op diverse plaatsen op snelheid.

Musselkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 389, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1474, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.