Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-04-2011

Dronken automobilist (19) zonder rijbewijs rijdt tegen vrachtauto

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 04.30 uur met zijn auto op rijksweg A-27 in de richting van Breda, achterop een vrachtauto gereden. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bovendien bleek de 19-jarige man geen rijbewijs te hebben. Hij werd daarop aangehouden. Hij blies 300 ugl. Zijn auto was total loss. De dienders besloten vanwege de enorme schade aan de auto, toch voor de zekerheid de ambulance voor de bestuurder ter plaatse te laten komen. Hij werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Hij lijkt er met een paar schaafwonden goed van af gekomen te zijn.

De knul vertelde dat de auto van zijn moeder is, hij had die zonder haar toestemming meegenomen. Hij had naar eigen zeggen 8 a 10 glazen bier gedronken. Hij kwam vanuit de richting Oosterhout en reed in de richting van Breda. Hij reed op de rechterrijbaan achter een
vrachtauto. Nadat hij even achterom gekeken had, zag hij dat hij de vrachtwagen zeer dicht genaderd was. Hij gaf een ruk aan het stuur naar links, maar kon de vrachtauto niet meer ontwijken. Hij reed met de rechtervoorkant van zijn auto tegen de linkerachterzijde van zijn voorganger. Zijn auto ging tollen en kwam uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand.

Binnenbrand chemisch bedrijf

BREDA: In een chemisch bedrijf aan de Zoete inval heeft zondagavond brand gewoed. De brand bleek ontstaan te zijn in een kunststofpers. De sprenkler installatie trad in werking. De brandweer gaf al snel het sein brand meester. Na circa 40 minuten werd de omgeving door de brandweer vrijgegeven. Er zijn geen (schadelijke concentraties) gevaarlijke stoffen gemeten in de omgeving. Salvage heeft de verdere afwikkeling op zich genomen.

Tuinstoel en coniferen in brand in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Zondagavond zijn er twee meldingen van brand doorgegeven in Etten-Leur. De eerste melding was rond 19.40 uur. In de tuin van een woning aan het Beatrixpark stond een tuinstoel in Brand. De brandweer kwam ter plaatse om het brandje te blussen. Kort hierna werd
doorgegeven dat bij een woning aan de Oude Bredaseweg enkele coniferen in brand stonden. Ook hier kwam de brandweer ter plaatse. In de omgeving werden geen verdachte personen aangetroffen. De politie houdt rekening met brandstichting.

Tilburger (37) moet rijbewijs inleveren forse snelheidsovertreding

PRINSENBEEK: Een 37-jarige Tilburger is zondagavond rond 18.15 uur op rijksweg A-16 ter hoogte van Prinsenbeek middels de lasergun betrapt op een forse snelheidsovertreding. De Tilburger reed met zijn auto (gecorrigeerd) 173 km / uur, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 100 km / uur geldt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-04-2011 10:56 | © Regio Midden en West Brabant |