Hoefnet

Nieuws

Horst: winst voor Provoost, Leijten en De Ronde

11-04-2011

Christiaan Provoost, Gerard Leijten en Koos de Ronde hebben hun eerste klasse 4 wedstrijd van het seizoen in Horst aan de Maas winnend afgesloten. Bij de tandems ging de overwinning naar Nederlands Kampioen Geert Bongers.

Pechvogels

Christiaan Provoost had na de dressuur en vaardigheid een voorsprong van 5 punten opgebouwd op Toon Voskens, maar deze zag zich op zondagmorgen genoodzaakt van zijn start af te zien toen hij bij het verkennen in een gat stapte en zijn knie verdraaide. In de marathon was Jacqueline de Groot met de 10-jarige bruine ruin Whisper haar concurrenten de baas. Frans Hellegers reed zijn Donnerstolz naar de tweede plaats. Christiaan Provoost werd met Umiro derde wat hem een ruime zege in het eindklassement opleverde. De sinds 2010 klasse 4 rijdende Frank van der Doelen werd tweede, voor Frans Hellegers. Toon Voskens was niet de enige pechvogel in de enkelspanrubriek. Berry van den Bosch kiepte in hindernis 1 om waarbij zijn vrouw en groom Claudia een gebroken knie en pols opliep. Berry kreeg van de organisatie de pechprijs, een prachtig horloge, aangeboden.

Jacqueline de Groot Jacqueline de Groot (foto: Joost Rouwhorst)

Sterke start

Gerard Leijten startte in Horst sterk met het tweespan van Janneke ten Brinke, die zelf aanwezig was om van haar span te genieten. Na zijn overwinning in de dressuur en vaardigheid reed Leijten een beheerste marathon waarin hij de snelle tijden overliet aan zijn concurrenten. Harrie Verstappen bewees in Horst zijn marathonspecialisme en liet in drie van de zes hindernissen de snelste tijden noteren. Met de marathonoverwinning klom Verstappen naar de derde plaats in het eindklassement waarin de verschillen in de top zes minimaal zijn. De 23-jarige Tom Engbers eindigde op een mooie tweede plaats achter Leijten.
Carlo Vermeulen liet in Horst zien dat hij ondanks zijn handicap uitstekend kan presteren. In oktober raakte Carlo bij een zaagongeluk een aantal vingers van zijn linkerhand kwijt, maar inmiddels weet hij hoe hij er mee om moet gaan, wat resulteerde in de prachtige tweede plaats in de marathon.

Carlo Vermeulen Carlo Vermeulen (foto: Joost Rouwhorst)

En dat is acht-

Koos de Ronde schreef voor de achtste keer de marathon in Horst op zijn naam en hij mocht tevens het oranje overall-overwinningslint in ontvangst nemen. De Ronde bleef in vier hindernissen zijn concurrenten voor, in de andere twee hindernissen was het IJsbrand Chardon die de snelste tijden neerzette. In het eindklassement werd dressuur winnaar Theo Timmerman tweede, voor Herman ter Harmsel en Hans Heus. Chardon gebruikte de wedstrijd in Horst om twee Lipizzanerpaarden en twee KWPN-paarden te kwalificeren voor het WK in Riesenbeck 2012. In de dressuur slaagde Chardon er nipt in de kwalificatie eis te halen. In de marathon eindigde Chardon ondanks een misser in hindernis twee op de tweede plaats.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Koos de Ronde Koos de Ronde (foto: Joost Rouwhorst)