Gemeente Meerssen


Persbericht van 11-04-2011

Koninklijke Onderscheiding voor
Angèle Hautvast-Frissen uit Bunde

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op vrijdag 8 april 2011 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Angèle Hautvast-Frissen uit Bunde. Mevrouw Hautvast-Frissen - in de zangwereld bekend als Angèle Frissen - heeft de onderscheiding ontvangen vanwege haar verdiensten voor de Vocal Group Get Real uit Bunde.

Achtergrond
Angèle Frissen is sinds 1985 dirigent van Vocal Group Get Real. Sinds haar aantreden heeft zij een prominente rol vervuld binnen het zangkoor. Op haar eigen manier wist de decoranda het koor (opgericht in 1970) nieuw leven in te blazen. Van een klein koor maakte zij een groot en financieel gezond koor.

Naast haar taak als dirigent nam Angèle Frissen tevens het penningmeesterschap op zich. Daarnaast organiseert zij uitvoeringen, doceert zanglessen en onderhoudt de contacten met andere koren.

Bij het afsluiten van het 40 jarig jubileumjaar is Angèle Frissen al meer dan 25 jaar dirigent van de Vocal Group Get Real. Het koor telt momenteel 68 zingende in de leeftijd van 14 t/m 68 jaar.