Huis Verkopen: Nederlander geeft de moed bijna op

Persbericht van Hypodomus

Gratis huis verkopen via NVM makelaar Hypodomus.

Rotterdam, 11 april 2011 - De verhuisbehoefte is groot maar terwijl de economie weer aantrekt, blijven consumenten op de woningmarkt afwachtend. Niet uit vrije wil want er staan wel ruim 200.000 woningen te koop. Menig huizenbezitter heeft de moed opgegeven om het huis succesvol te kunnen verkopen Ook de verhuisplannen zijn daarmee op een laag pitje gezet. Kopers zijn afwachtend omdat het eigen huis niet wordt verkocht. Zo komt de woningmarkt langzaamaan tot stilstand. Huizenbezitters besluiten hun huis uit de verkoop te halen of zelfs helemaal niet meer in de verkoop te zetten. Zo worden kosten voor de makelaar vermeden. Hypodomus speelt hier op in met de nieuwe dienst Gratis Proefverkopen.

Gratis je huis verkopen
Hypodomus biedt haar klanten de mogelijkheid op het huidige huis gratis in verkoop te zetten of te houden. Daarmee wordt bespaard op de kosten voor de makelaar. Met Gratis Proefverkopen van Hypodomus zetten klanten zelf hun huis online. De verkoper schrijft ook zelf de tekst en maakt 5 foto's. Hypodomus zet het huis vervolgens op 9 woningsites! Een extra plaatsing op Funda kan maar kost 249 euro. Dat is inclusief de officiële waardebepaling van het huis door een NVM makelaar. Klanten kunnen voor vragen terecht bij een online makelaar. In de webshop kunnen naar wens aanvullende diensten en producten zoals een Te Koop bord worden besteld om zelf het huis te verkopen. Zonder verdere verplichtingen voor de verkoper.

Succes
Hypodomus wil verkopers met deze dienst een handje helpen. Eind vorig jaar is Proefverkopen van start gegaan en inmiddels hebben ruim 300 klanten hun huis gratis te koop aangeboden. Er zijn ruim 60 woningen verkocht. De NVM makelaar rekent er op dat een aantal verkopers weer bij Hypodomus aanklopt voor aankoop van de nieuwe woning. Juist in deze tijd kan door een goede en scherpe aankoop de pijn van een klein verlies bij verkoop weer worden goed gemaakt.

Over Hypodomus
Hypodomus is met 25 winkels verspreid in het land uitgegroeid tot de grootste makelaar en één van de grootste hypotheekadviseurs van Nederland. Alle medewerkers zijn zonder uitzondering vakspecialisten met een ruime ervaring. Hypodomus maakt haar dienstverlening, tarieven en beloning transparant. Een hypotheek afsluiten bij Hypodomus kan volledig zonder afsluitprovisie. Als NVM makelaar werkt Hypodomus nóóit voor twee partijen.




Razende Robot Reporter