Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 11-04-2011

Duo verdacht van inbraak in tankstation

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in een woning in Tilburg een 21-jarige vrouw en haar 29 jarige vriend aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid aan een inbraak in een tankstation. De inbraak vond plaats in de nacht van 06 op 07 januari jl. De buit bestond uit onder andere sigaretten. Het tweetal is ingesloten.

Tussen 06 januari 2011 21.00 uur en 07 januari 2011 08.00 uur vond er een inbraak plaats in een tankstation aan de Spoorlaan. Het lukte de daders via overklimming op het terrein van het station te komen. De politie trof tijdens aan de achterzijde van het gebouw braaksporen aan. In het pand werd op verschillende plekken gezocht. Een kast met daarin sigaretten is daarbij open gebroken. Tijdens het opsporingsonderzoek kwam het duo in beeld. Met toestemming van het openbaar Ministerie zijn ze vanmorgen aangehouden.

Agent mishandelt tijdens arrestatie

TILBURG - Een motoragent van het politieteam Tilburg-Noord Oisterwijk is gistermiddag in de Rossinistraat mishandeld. Dit gebeurde tijdens de arrestatie van een 16-jarige Tilburger. Bekenden van hem trachtte de aanhouding ongedaan te maken en gebruikte daarbij fysiek en verbaal geweld. De agent liep daarbij letsel aan arm en schouder op en deed aangifte.

De motoragent zag rond 15.00 uur in de Rossinistraat een scooter rijden met twee opzittenden. Beiden droegen geen helm. Bij het zien van de politie trachtte het tweetal een controle te voorkomen door een plantsoen in te rijden. Beiden kwamen bij deze actie ten val. Nadat ze omhoog gekrabbeld waren sprongen ze op de scooter en trachtte weg te rijden. Het lukte de agent het voertuig vast te pakken en de 16-jarige, voordat hij opnieuw kon vluchten, aan te houden. Op dat moment naderde hen via een hofje een personenauto met twee inzittenden. Beide mannen stapten uit en schreeuwden tegen de agent de 16-jarige los te laten. Toen dit niet gebeurde sloeg het tweetal de agent op zijn hand arm en schouder. Er ontstond een dreigende sfeer. Gewaarschuwde collega's van de agent schoten ter hulp en hielden direct één van hen, een 24-jarige Tilburger aan. De andere, een 20-jarige Tilburger, enkele uren later in de Donizettistraat. Ze zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Veelpleger loopt tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gisterochtend bij een supermarkt aan de Spoorlaan een 58-jarige vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had uit één van de schappen een fles wijn meegenomen en deze niet ter betaling aangeboden. De vrouw, die bij de politie te boek staat als veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-04-2011 11:27 | © Regio Midden en West Brabant |