Politie Gelderland-Zuid

Rijden onder invloed, één rijbewijs ingenomen

Nijmegen, Culemborg, Lent, 11-04-2011 o Zondagavond en nacht werden in Nijmegen, Culemborg en Lent een 23-jarige Nijmeegse, 43-jarige man uit België en een 43-jarige man uit Gennep aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Agenten controleerden de vrouw uit Nijmegen om 01.15 uur op de Wijchenseweg. Bij de ademtest op straat werd duidelijk dat de vrouw had gedronken, waarna zij werd aangehouden. Op het bureau blies zij 195 ug/l. De Nijmeegse is een beginnend bestuurder, voor wie een maximum geldt van 88 ug/l. De vrouw kreeg naast een rijverbod van twee uur ook een boete voor het rijden onder invloed.

Culemborg

Rond middernacht controleerden agenten een bestuurder op de Prijssestraat. De 43-jarige man uit Bilzen (België) blies op straat een F-indicatie, wat inhield dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en op het ademanalyseapparaat op het bureau blies hij 800 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Rond 02.00 uur kon hij weer gaan. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Lent

Zondagavond rond 19.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Prins Mauritssingel een auto in botsing was gekomen met de varkensruggen die de afscheiding vormen tussen de doorgaande rijstroken en de busbaan. De auto had door de botsing twee lekke banden opgelopen. De bestuurder, een 49-jarige man uit Gennep bleek onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 1020 ug/l, waar 220 ug/l de wettelijk maximale toegestane hoeveelheid. Tevens bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man werd later die avond weer vrijgelaten. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

(15)

Laatst gewijzigd 11-04-2011 11:56 | © Regio Gelderland-Zuid |