Rijksdienst Cultureel Erfgoed


Zuidelijke deel Nieuwe Hollandse Waterlinie in procedure

11 apr 2011 - 11:50

In de zomer van 2009 kondigde minister Plasterk aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie te willen aanwijzen als rijksmonument. In de meeste landelijke en regionale media is hier wel aandacht aan besteed. Het item dat het NOS-journaal hierover uitzond kunt u nog terugkijken onderaan de pagina over de Waterlinie.

Deze week zal het deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ten zuiden van Utrecht in procedure gebracht worden. Alle belanghebbenden hebben een exemplaar van het boek Langs de Linie gekregen. Een mooi boek over de waterlinie met een losse routegids met wandel-, fiets-, skate- en kanoroutes door het gebied. Omdat we het belangrijk vinden om iedereen goed te informeren, hebben we eind vorig jaar ook een informatieavond in het gebied georganiseerd.

Later dit jaar zullen tot slot nog de vestingsteden van de waterlinie en een aantal perifeer gelegen onderdelen (inundatiekanaal Linge-Tiel, Fort Pannerden en inundatiewerken langs de Kromme Rijn) in procedure gebracht worden. Daarmee is dan de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie in procedure gebracht om te worden aangewezen als rijksmonument.