Portfoliomanager verkoopt uitvinding aan Karwei

Persbericht van Sharkspade

Abenra, Denemarken, 11 april 2011 Adriaan Stoffelen, werkzaam als senior portfoliomanger High Yield in Denemarken, heeft zijn gepatenteerde Sharkspade aan Karwei verkocht.

Sharkspade is een schop met een haaienvin, die paardenbloemen en ander onkruid met lange wortels zonder schade aan het gazon kan verwijderen. Hij kreeg het idee voor de Sharkspade tijdens het verwijderen van een paardenbloem in de Hoofddorpse klei. De grip van de omringende aarde was volgens de heer Stoffelen goed genoeg om de hele wortel op te tillen. Het ontbrak aan een methode om de wortel van de aarde te scheiden. Zo heeft hij in Denemarken geprobeerd welke vormen van extra snijvlakken het beste fuctioneerden. Dit bleek uiteindelijk de haaienvin te zijn.

Om uit te vinden of er interesse was voor de Sharkspade is de heer Stoffelen naar de
"National Hardware Show" in Las Vegas in 2009 gegaan. De heer Stoffelen: "Na schuine ogen bij de grenscontrole stond ik daar op de Hardware Show met 2 Sharkspades, waar ik overdonderd werd door interesse van zowel kopers als investeerders. Daarom durfde ik het aan om een container met Sharkspades te laten komen. De productie van de roestvrijstalen Sharkspades met FSC-essenhout ging echter moeizaam. De verkoop ging daarentegen veel beter, de presentatie bij Karwei ging enorm goed, de paardenbloemen kwamen er helemaal uit zonder schade aan het gras".

Ook in Duitsland, Canada en Amerika bestaat er interesse, die zich nog moet vertalen in orders. Sharkspade is volgens de heer Stoffelen een "hobbyforretning", een "hobby onderneming". De heer Stoffelen: "Ik ben om 16:15 thuis en heb 7 weken vakantie per jaar, daarom kan ik dit er naast doen".

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.sharkspade.com



Razende Robot Reporter