Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 11-04-2011

Man beroofd van telefoon

VEENENDAAL Aan het Spanjaardsgoed is gisteren omstreeks 20.00 uur een 31-jarige man uit Veenendaal van zijn telefoon beroofd.

De man was aan het telefoneren terwijl hij over straat liep richting de Vijftien Morgen. Plotseling voelde hij een harde duw in zijn rug, waardoor hij voorover op straat viel. Zijn telefoon werd uit zijn hand gerukt en toen hij overeind kwam, zag hij de verdachte wegfietsen.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: jongen van ongeveer
1.85-1.90m lang, licht getint, zwart kort haar, smal en dun postuur, droeg een zwarte trui, reed op een oude fiets, vermoedelijk een damesmodel.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Indien u informatie heeft, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Conflict

RHENEN Aan de Vreewijkstraat ontstond zondagavond omstreeks 18.10 uur een conflict waar meerdere mensen bij betrokken waren.

Allereerst had zich een conflict op straat afgespeeld in familiaire sfeer. Toen agenten ter plaatste kwamen, was dit vrij snel gesust. Er hadden zich echter veel omstanders uit de buurt verzameld die het nodig vonden met de agenten een confrontatie aan te gaan. Er ontstond een hectische situatie waarin ook beledigingen en bedreigingen naar de agenten werden geuit.

In verband het het familiaire conflict kon later op de middag een 52-jarige man uit Veenendaal worden aangehouden omdat hij geen gehoor had gegeven aan aanwijzingen van de politie ten tijde van het conflict. De politie onderzoekt nog wie er verantwoordelijk zijn voor de beledigingen en bedreigingen in het andere conflict.