Gemeente Heerenveen

Leefbaarheid in Heerenveense wijken en dorpen

Het afgelopen weekend waren er weer twee belangrijke leefbaarheidacties in de gemeente Heerenveen: in Heerenveen Midden en in Oudeschoot

Heerenveen Midden

Heerenveen midden

In de wijk Heerenveen Midden hebben een tiental vrijwilligers tegels gelegd voor de ondergrond van het nieuwe verharde speelveld bij De Kempenaer. Onder het motto "vele handen maken licht werk" en "door zelfwerkzaamheid krijg je veel voor elkaar" heeft het wijkplatform het plan opgevat om met vrijwilligers een verhard veld aan te leggen. De volgende actie is het plaatsen van de omheining met hekken. De tegels en hekken zijn afkomstig van de gemeente Heerenveen en worden op deze wijze heel nuttig opnieuw gebruikt. Zo ontstaat in fasen een prachtige sportkooi die met weinig middelen kan worden gerealiseerd. Het samenwerken is bovendien erg gezellig en draagt vooral bij aan de leefbaarheid in de wijk.

Opening MFB Oudeschoot

Oudeschoot

De bewoners van Oudeschoot hebben afgelopen zaterdagmiddag met terechte trots hun eigen Multi Functionele Buitenruimte aan de Van Leeuwenhoekweg feestelijk geopend. Onder belangstelling van vele bewoners, bestuurders , vertegenwoordigers van instanties, enzovoort werden de vrijwilligers uit Oudeschoot geroemd om hun inzet , doorzettingsvermogen en enthousiasme. Door de zelfwerkzaamheid en de enthousiaste inzet van de vele "Oudechoters" is hier een accommodatie gerealiseerd die in verhouding met weinig gemeentelijk geld een onschatbare waarde aan leefbaarheid oplevert. De MFB is dagelijks volop in gebruik van 's morgens vroeg tot `s avonds laat; door jong en oud. Bent u nieuwsgierig ? Ga gerust eens kijken !