RTL Group

Dance Camp zet teams op scherp in 'The Ultimate Dance Battle'

De zenuwslopende selectierondes van 'The Ultimate Dance Battle' zitten erop. Het viel de topchoreografen zwaar om hun dreamteams samen te stellen; zoveel talent maar slechts vijf plekken beschikbaar. Samen met de vijfentwintig uitverkoren dansers maken ze zich nu op voor de volgende uitdaging: het Dance Camp. Deze fase, vanaf aanstaande zondag te zien bij RTL 5 , staat in het teken van pittige opdrachten, gegeven door Dan Karaty. Isabelle, Shaker, Laurent, Koen & Roemjana en Rinus staan onder hoogspanning, want er hangt veel vanaf. Bij winst mag één van hen een sterkere danser uit een andere danscrew wegkapen. Dit zorgt voor heftige onderlinge reacties, want elke choreograaf vreest zijn beste danser kwijt te raken aan de concurrent.

In de eerste Dance Camp-aflevering wordt duidelijk of de choreografen on the spot kunnen presteren. De druk is duidelijk voelbaar. De eerste barstjes binnen de teams vormen zich al snel en ook de twijfel neemt toe. Hebben ze wel de juiste danser gekozen? Alle choreografen willen de overwinning in de wacht te slepen, maar hun verschillende werkwijzen hebben zo hun eigen uitwerking op de sfeer binnen elke groep. Terwijl Isabelle zich vooral bezighoudt met onderlinge vriendschappen binnen haar team, worden de dansers van Shaker dag en nacht tot op het bot gedrild.

The Ultimate Dance Battle: RTL 5, elke zondag, tussen 20.30 en 22.00 uur.

Site: rtl.nl/theultimatedancebattle

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotomateriaal is te downloaden via www.rtlbeeldbank.nl of op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.