Politie Gelderland-Midden

Onderzoek bedrijfsinbraak: `slachtoffer' aangehouden
Publicatiedatum: 11-4-2011 13:13:27

NIJKERK- In het onderzoek naar een gewelddadige bedrijfsinbraak bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Nijkerk, op vrijdagavond 28 januari, heeft de recherche maandagochtend 11 april het slachtoffer zelf aangehouden. De 49-jarige man uit Amersfoort wordt ervan verdacht de inbraak in scène te hebben gezet.

De Amersfoorter zou die vrijdagavond hebben gezien dat de deur van een loods bij een bedrijfspand open stond. Hij zou de loods hebben gehuurd van de eigenaar van het pand. Toen hij poolshoogte ging nemen zou hij mogelijk meerdere inbrekers hebben overlopen. Daarbij zou een worsteling zijn ontstaan waarbij hij zou zijn neergeschoten en gewond raakte. De man is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Valse aangifte
Bij het rechercheonderzoek kwam de verdenking bij het slachtoffer zelf te liggen. De politie heeft het vermoeden dat de man de inbraak zelf in scène heeft gezet. De man wordt verdacht van oplichting. De Amersfoorter wordt vandaag, maandag 11 april, in verzekering gesteld voor nader onderzoek.
(011574-lh)