FNV Bondgenoten

Tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag heeft de directie van Finsterwalder hardere garanties afgegeven dan tot dusver. De holding zal zich gedurende de looptijd van het huidige sociaal plan garant stellen voor het eventueel volledig uitvoeren van het sociaalplan, mocht het na de overname onverhoopt toch misgaan.

Helaas heeft het sociaalplan slechts een looptijd t/m 31 december van dit jaar.Daarom heeft een meerderheid van de FNV Bondgenoten leden besloten bij Penske aanvullende garanties te eisen.

Penske neemt eisen van FNV Bondgenoten in overweging

Penske Transport heeft slechts toegezegd maandag 11 april te reageren op de eis van de FNV Bondgenoten om verdergaande garanties aan de werknemers af te geven, meldt bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten.

Penske Transport is verkocht aan het Duitse Finsterwalder. Janssen: "Als er een risico is dan moeten er garanties komen. Als Finsterwalder die niet kan geven dan moet het van Penske komen."

We denken bijvoorbeeld eraan dat Penske en/of Finsterwalder de looptijd van het Sociaalplan voor een langere periode garanderen.

Hij meldt dat zo'n veertig personeelsleden, veelal chauffeurs naar de bijeenkomst in Venlo zijn gekomen.
Daar luisterden en keken ze in de kantine naar presentaties van de OR van Penske en van de beoogde nieuwe directie. Ook konden ze in gesprek met de vakbond. FNV Bondgenoten wacht af wat Penske Transport maandag te bieden heeft. Bij een negatieve uitkomst worden acties niet uigesloten.

Janssen: "Er is een behoorlijke groep vakbondsleden die vindt dat ook Penske garanties dient af te geven. Al zijn ze wel positief over de overname, is de meerderheid van de leden van mening dat het lopende sociaalplan onvoldoende is. Er is een grote bereidheid om iets te gaan doen om deze garantie eventueel af te dwingen". Janssen: "al ga ik er vooralsnog van uit dat de directie van Penske het niet zover laat komen. Wat de werknemers vragen is niet meer dan redelijk. Het lijkt mij dat Penske dat alsnog ook inziet. Ik verwacht dat er as maandag een mooi voorstel ligt, mocht dat niet zo zijn, dan is het laatste woord aan mijn leden."