FNV Bondgenoten

Gisteravond heeft FNV Bondgenoten besloten de periode van `de pas op de plaats in de onderhandelingen over het pensioenakkoord' te benutten om werknemers te informeren, en werkgevers te dwingen kleur te bekennen over waar zij staan rond de invulling van dat akkoord. De bond gaat onder andere de bedrijven in maar er worden ook verrassingsacties georganiseerd om de boodschap door te laten klinken.

Eerlijke kostenverdeling tussen werkgevers en werknemers

Tijdens de bedrijfsbezoeken legt FNV Bondgenoten het accent op het behouden van een eerlijk pensioenstelsel, waarin de stijging van de kosten - net als nu - op basis van afspraken aan de onderhandelingstafel worden verdeeld tussen werkgevers en werknemers. Werkgevers willen hier van af en willen nu al de toekomstige stijgingen in rekening brengen bij de werknemers.

AOW op 65-jarige leeftijd

Naast het behoud van een eerlijk pensioenstelsel wil FNV Bondgenoten dat de overheid het mogelijk maakt dat werknemers die dat willen, ook in de toekomst op 65-jarige leeftijd met AOW kunnen. Dit kan door de AOW te laten stijgen met de werkelijk verdiende lonen. Tot nu toe heeft minister Kamp daar echter geen enkele toezegging over gedaan. In de loop van volgende week wordt bekend welke bedrijven worden bezocht door FNV Bondgenoten. Meer informatie is ook te vinden op www.fnvbondgenoten.nl/pensioen.