Gemeente Goedereede


Meerwaarde van de zelfstandig ondernemer

Onlangs ontvingen wethouders Tollenaar en Tuk van de gemeente Goedereede het rapport `Meerwaarde van de zelfstandig ondernemer'. Supermarktondernemers Klaas van Heest en Coen Sperling overhandigden het rapport. Belangenorganisatie het Vakcentrum en de zelfstandige supermarktondernemers stelden het rapport op. Hierin staat informatie over de rol van de zelfstandige supermarktondernemer in de maatschappij. In de dorpskernen van de gemeente Goedereede nemen de supermarkten een belangrijke plaats in.

Ondernemers supermarkten
V.l.nr. wethouder E. Tuk, de heer C.A. Sperling (C1000 Ouddorp), wethouder F.J. Tollenaar en K. van Heest (Coöp Goedereede).

In het rapport `Meerwaarde van de zelfstandig ondernemer' staat onder andere dat de zelfstandige supermarktondernemer nauwer betrokken is bij de maatschappij dan een filialenorganisatie.

De zelfstandig gedreven supermarkten vormen een belangrijke ontmoetingsplaats in de woonplaats. Naast het doen van de dagelijkse boodschappen, maken de inwoners een praatje en onderhouden zo de sociale contacten. De supermarkten hebben een uitgebreid assortiment levensmiddelen. Ook voorzien de winkels in andere behoeften door middel van een slijterij, een pinautomaat, postverzorging en een stomerij. De zelfstandig ondernemer is actief betrokken bij lokale goede doelen en de sportverenigingen in de dorpskernen.

"Supermarkten spelen een grote rol in de leefbaarheid van de kernen. Daarom is het belangrijk om de meerwaarde van de zelfstandige ondernemers in onze kernen te benadrukken", aldus wethouder E.Tuk, die economie in zijn portefeuille heeft.

Wethouder F.J. Tollenaar, portefeuillehouder ruimtelijke ordening, zegt hierover: "Om goed geïnformeerd te blijven, is het belangrijk om met de lokale ondernemers in gesprek te blijven over onderwerpen die in onze samenleving spelen."

Meer informatie over het rapport kunt u krijgen bij mevrouw H. Vlietland, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Goedereede. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer (0187) 49 77 61, of per e-mail; hvlietland@goedereede.nl.