Hogeschool Windesheim dan ooit!â van start

Fietstour âStuderen is dichterbij dan ooit!â van start

Persbericht Windesheim Flevoland, 11 april 2011

Het promotieteam van de nieuwe hogeschool Windesheim Flevoland startte zaterdag met de fietstour âStuderen is dichterbij dan ooit!â. Op zaterdag 9 april was het team te vinden in het centrum van Almere en Lelystad. De komende weken is het promotieteam ook op de middelbare scholen in Almere en Lelystad. Het fietsteam nodigt scholieren en ouders uit om naar de open avond op donderdag 21 april in het WTC in Almere te komen. Bezoekers kunnen tijdens de avond door reacties en meningen over de avond te twitteren, een city bike winnen.

Persoonlijke studiebegeleiding staat centraal bij Windesheim Flevoland. De scholieren die mogelijk in de toekomst kiezen voor een hbo-opleiding aan Windesheim Flevoland worden daarom, letterlijk en figuurlijk, door het promotieteam âin the pictureâ gezet. Twee fotografen zetten scholieren op de foto die ze de volgende dag kunnen downloaden. Zij kunnen hun foto vinden op www.windesheimflevoland.nl en gebruiken als profielfoto voor bijvoorbeeld Hyves of Facebook.

Programma open avond
Windesheim Flevoland zet de deuren open voor eindexamenscholieren en mboâers die verder willen studeren. Zij kunnen verschillende voorlichtingen volgen, sfeer proeven, vragen aan studenten stellen, kennismaken met de studentenvereniging , een workshop volgen en een studiekeuzetest doen. Ook ouders en verzorgers zijn natuurlijk van harte welkom.

De duale en deeltijdopleidingen die Windesheim Flevoland in Lelystad aanbiedt zijn ook aanwezig op de open avond. Iedereen die zich verder wil ontwikkelen of verdieping zoekt in het werk kan hier terecht voor meer informatie over de combinatie van werk en opleiding. Ook de Lelystadse Roy Heiner Academy, waar studenten de zeilsport en een hbo-opleiding combineren, presenteert zich op de open avond.

Hoe maak je goede studiekeuze?
Een leuk en nuttig onderdeel van de open avond is de mogelijkheid om een studiekeuzetest te doen. Hoewel de meerderheid van de scholieren gaat studeren na de middelbare school, blijkt het in de praktijk toch niet eenvoudig om een goede keuze te maken. In de actieve workshopâKiezen doe je fffâ kunnen ouders én aankomende studenten hulp krijgen bij het kiezen van een vervolgopleiding.

Twitteren voor een city bike
Om âstuderen is dichterbij dan ooitâ kracht bij te zetten, wordt op de open avond van Windesheim Flevoland een city bike weggegeven. Scholieren kunnen op 21 april twitteren over de open avond. Zo kunnen ze actief meedenken en meepraten over de open avond. Wie de leukste of mooiste tweet weet te twitteren, gaat na wint een city bike om vanaf volgend jaar naar Windesheim Flevoland te fietsen. Aankomend studenten kunnen zich tijdens de avond ook meteen inschrijven voor een studie. Het is daarvoor wel nodig om het Digi-D mee te nemen.