Haven Amsterdam

Bezoek Noorse delegatie Logistics Society

11 april 2011
Een delegatie van de Logistics Society uit de omgeving Rogaland bezocht op vrijdag 8 april VCK Logistics, Waterland Terminal, Sea-Cargo en Haven Amsterdam.

De Logistics Society heeft als doel door samenwerking innovatieve logistieke oplossingen te ontwikkelen met (economische) toegevoegde waarde. Leden zijn actief in alle onderdelen van de supply chain. Dit was terug te zien in de delegatieleden, een gevarieerde groep van bedrijven actief in de logistiek dienstverlening, verladers, vervoerders en havens.

De delegatie van ruim 20 personen van Rogaland werd geleid door de inspirerende Inge Oliversen (Step Change Management) en Hege Overskott (SFF). Ook David Ottesen, sinds 4 april de nieuwe havendirecteur van Risavika Havn, heeft hiervoor tijd vrijgemaakt. Na een bezoek aan KLM Cargo op Schiphol, gaf Dorothy Winters de delegatie een korte presentatie over Haven Amsterdam.

Daarna was het tijd de praktijk in werking te zien. Bij VCK Logistics gaven Esther Schouten (Sea-Cargo Amsterdam) en Rolf van Strijbos (VCK Logistics) een rondleiding. Ondertussen werden de twee lijndiensten van Finnlines and Sea-Cargo geladen. Daarna een bezoek aan de Waterland Terminal met René Finson, die zojuist een extreem drukke dag op de terminal afsloot.

Er was een goede interactie binnen de groep en er is veel informatie uitgewisseld. Dit heeft direct geleid tot een opvolgingsbezoek Juni in Stavanger bij de Logistics Society Rogaland.

Meer informatie?
www.logistikkforeningen.no