Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 11 april

Alkmaar, 11-04-2011 o 14.15 uur

Gestolen auto

Alkmaar, maandag 11 april

Een 26-jarige en een 19-jarige man uit Oudorp zijn maandagochtend rond 03.40 uur aangehouden op de Rietdekkerstraat en Kanaaldijk. Agenten zagen een over de Schoenmakerstraat een auto rijden. De auto werd gevolgd. Vlak voor een bocht vluchtten de vier inzittenden de auto uit. De auto bleek afgelopen weekend gestolen te zijn. Na een korte achtervolging kon de 26-jarige man op de Rietdekkerstraat aangehouden worden. De 19-jarige man fietste over de Kanaaldijk. Hij reed op een gestolen fiets. Hij gaf aan te verblijven bij de 26-jarige man. Ook hij werd aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de andere twee verdachten.

Heling auto

Alkmaar, maandag 11 april

Een 37-jarige man uit Alkmaar werd maandagaochtend rond 02.00 uur aangehouden op de gedempte Nieuwesloot. Een agent stond op de Peperstraat en werd gepasseerd door een auto. De passerende auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De agent ging achter het voertuig aan. De bestuurder parkeerde deze aan de Gedempte Nieuwesloot. Hij werd aangehouden voor heling. De auto bleek gestart te worden met een schroevendraaier.

Aanhouding voor mishandeling

Julianadorp, zondag 10 april

Een 19-jarige man uit Den Helder werd zondagavond 21.20 uur aangehouden in zijn woning. Een 62-jarige man uit Julianadorp was zijn hond aan het uitlaten toen de 19-jarige man met zijn auto over het voetpad reed. Omdat de auto hier niet mocht rijden wilde de 62-jarige man niet opzij gaan. Hierop stapte de bestuurder uit en gaf de man een vuistslag in het gezicht. Door de klap kwam deze op de grond terecht en kreeg toen nog enkele trappen. De 62-jarige probeerde zich te verdedigen en probeerde terug te slaan. De 19-jarige man bedreigde de man hierna nog, stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. De politie wist de bestuurder van de auto te achterhalen. De man werd aangehouden in zijn woning.

Inbraak woning

Heerhugowaard, zondag 10 april

In een woning aan de Mostermolen werd zondag tussen 11.00 en 17.30 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Er werd apparatuur uit het huis ontvreemd.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locatie iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Snorfietster gewond

Bergen, zondag 10 april

Een 79-jarige snorfietster uit Beverwijk raakte zondagmiddag rond 13.45 uur gewond op de Bergerweg. De vrouw reed op het fietspad en werd ingehaald door een wielrenner. De snorfietster begon hierdoor te slingeren en sloeg over de kop. Onduidelijk is of zij geraakt werd door de wielrenner. Hij reed door. De snorfietster werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Controle op 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Heerhugowaard, maandag 11 april

Op de Rustenburgerweg werd maandagochtend van 10.15 tot 11.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 454 passerende bestuurders waren er 52 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.