UMC St Radboud


Meer service patiënten Sint Maartenskliniek door samenwerking UMC St Radboud
11-04-2011

Twee nieuwe poli's Algemeen Interne Geneeskunde

Om betere service te kunnen bieden aan patiënten, zijn drie internisten en twee verpleegkundigen van de afdeling Algemeen Interne Geneeskunde (AIG) van het UMC St Radboud gestart met twee poli's in de Sint Maartenskliniek. Patiënten, onder behandeling in de Sint Maartenskliniek, hoeven hierdoor niet meer naar een ander ziekenhuis als zij ook internistische begeleiding nodig hebben.

De samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek en het UMC St Radboud resulteert in twee nieuwe poli's. Naast een poli Algemeen Interne Geneeskunde voor specifieke internistische problemen, is er een poli Cardiovasculair risicomanagement. De laatste is speciaal voor reumapatiënten die door hun reumatoloog worden doorverwezen naar de internist, voor een onderzoek naar risicofactoren op hart- en vaatziekten. Reumatologiepatiënten hebben een grotere kans op hart- en vaatziekten omdat bij hen al op jonge leeftijd slagaderverkalking voorkomt.

Daarnaast spelen andere risicofactoren als suikerziekte, verhoogd cholesterol en gewicht een rol. Blijkt na het invullen van een leefstijlvragenlijst en lichamelijk onderzoek dat zij een verhoogd risico hebben op cardiovasculaire aandoeningen, dan kunnen ze voor leefstijladviezen en behandelingen terecht bij de internist of verpleegkundige. Zonodig gaan zij voor aanvullende behandeling naar het UMC St Radboud.

Dankzij de samenwerking kan betere service geboden worden aan patiënten van de Sint Maartenskliniek.