Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Tuinbouwpraktijkcentrum in Fujian geopend

11 apr 2011

Onderdeel: Wageningen UR

In Zhangzhou in de Chinese provincie Fujian is op vrijdag 8 april het 'Sino Europe Agricultural Development Center' geopend. Dit landbouwpraktijkcentrum is bedoeld voor praktijktrainingen en
-onderzoek op het gebied van bloemen, groenten en fruit. Professor Evert Jacobsen van Wageningen UR (University & Research centre) wordt de wetenschappelijk coördinator van dit nieuwe centrum. De weg die naar het 'Sino Europe Agricultural Development Center' leidt, kreeg de toepasselijke naam: Wageningen Road. Bij de opening van het centrum en de weg waren onder anderen de Nederlandse ambassadeur in China, Rudolf Bekink, de burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund, en de bestuursvoorzitter van Wageningen UR, Aalt Dijkhuizen, aanwezig.

Het 'Sino Europe Agricultural Development Center' is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen Nederland en China. Wageningen UR is daarin de kennispartner. Het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven in China doet ook mee. Er worden praktijkgerichte trainingen en demonstraties gegeven en het is een ontmoetingscentrum voor Chinese tuinders en andere betrokkenen. Doel van het centrum is de samenwerking te versterken en de betrokkenheid van privéondernemingen te stimuleren. Na de zomer worden de eerste cursussen gegeven.

Wageningen UR heeft al diverse contacten in de provincie Fujian, waartoe ook Zhangzhou behoort. Er zijn projecten op het gebied van duurzame theeproductie, bio-nanotechnologie, voedselveiligheid, aardappelteelt en afval- en energiemanagement.

Contact
Sino Europe Agricultural Development Center