Gemeente Stichtse Vecht

Reigerskamp beste klimaatstraat van Stichtse Vecht

De Maarssenbroekse wijk Reigerskamp is in de landelijke energiebesparingscompetitie van het Klimaatstraatfeest geëindigd als 23ste. Reigerskamp is daamee niet alleen de beste klimaatstraat van Stichtse Vecht, maar ook van de provincie Utrecht. Van harte gefeliciteerd!

Wethouder Milieu Piet Ploeg: "Als gemeente zijn we enorm trots op deze prestatie van Reigerskamp. Ze zijn 23ste geworden in een landelijke competitie, en dat is een prestatie van formaat. Er deden En er zijn nog meer wijken in Stichtse Vecht die het heel goed gedaan hebben. Samen laten deze wijken zien dat het wel goed zit met het milieubewustzijn in Stichtse Vecht. En dat is misschien nog wel het allerbelangrijkst."

Straatfeest voor de eerste 500

Naast Reigerskamp zijn ook de Karel Doormanweg in Breukelen (284ste), de Maarsseveensevaart in Maarssen (363ste) en de wijken Zebraspoor (365ste) en Kamelenspoor (416de) in Maarssenbroek in de prijzen gevallen. Alle wijken die geëindigd zijn bij de eerste 500 hebben een Klimaatstraatfeest gewonnen. Zij krijgen een feestpakket boordevol feestelijke artikelen, én lekker eten en drinken, waarmee op 14 mei een fantastisch feestje kan worden gebouwd. In totaal hebben 5094 straten meegedaan aan het Klimaatstraatfeest.

Feestelijke bekendmaking aan winnaar eerste prijs afgelast

De derde editie van het Klimaatstraatfeest is gewonnen door de deelnemers van het Beatrixplein in Bennebroek. Piet Paulusma zou dit zondag 10 april in een feestelijke uitzending van zijn weerbericht bekendmaken. De organisatie heeft echter, vanwege de schietpartij in Alphen ad Rijn, besloten deze uitzending af te gelasten.