Politie Brabant Zuid-Oost

Politie vordert 8 rijbewijzen in voor 'racen' op voor Flight Forum

Eindhoven-Strijp, 11-04-2011 o Naar aanleiding van diverse klachten van omwonenden en weggebruikers hield de politie afgelopen zaterdagavond en zondagmiddag snelheidscontroles op de wegen rondom het Fligth Forum. Dat resulteerde in maar liefst acht invorderingen rijbewijzen.

Zes motorrijders en twee automobilisten reden fors harder dan de hier geldende maximumsnelheid van 50 km/u. Van hen die de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u overschrijden, wordt het rijbewijs ingevorderd. Een 33-jarige motorrijder uit Veldhoven reed maar liefst 130 km/u (gecorrigeerd).

Hij en de andere 7 snelheidsoverschrijders moeten ook verplicht deelnemen aan een EMG-cursus van het CBR. De Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) is in principe bedoeld voor bestuurders die tijdens één rit herhaaldelijk ongewenst rijgedrag hebben vertoond. Ook bij een eenmalige zeer zware snelheidsoverschrijding wordt een EMG opgelegd. Deze specifieke gedraging getuigt al van een zodanig verkeerde mentaliteit van de bestuurder dat alleen al om die reden het opleggen van een EMG gerechtvaardigd is. Cursisten moeten de kosten geheel zelf betalen (2011: 798 euro).

Elders in de regio vorderde het Team Verkeershandhaving, naast de bovengenoemde acht, nog eens 10 rijbewijzen in.