KNHS

Derde kwalificatiewedstrijd Tinello Dressuur Cup 11 april 2011
Madeleine Witte met Votango B

In Etten-Leur werd op locatie Hoeve de Grient op 8, 9 en 10 april de derde kwalificatiewedstrijd verreden van de Tinello Dressuur Cup 2011. Op vrijdag reden 38 combinaties in de klasse ZZ-Licht. Het was Lynne Maas met Samora die er met de eerste plaats vandoor ging. Amper een maand geleden werd ze met de 7-jarige Krack C afstamming nog KNHS-Indoorkampioen Z2. Miranda Rongen behaalde net als Patrick van der Meer 67,43%. Beiden goed voor een tweede plaats.

Lars op t Hoog haalde in de klasse ZZ-Zwaar met Survival (v. Lancet) het hoogst aantal percentages in die klasse 66%. Om echter in aanmerking te komen voor deelname aan de finale van de Tinello Dressuur Cup (17 juni Haarlemmermeer) moet men tenminste 3 kwalificatiewedstrijden gereden hebben. Met Kootwijk (14 mei) en Eindhoven (4 juni) in het vooruitzicht is dit dus nog mogelijk. Petra van Esch staat met Unico (v. Jazz) op de eerste plaats van het tussenklassement. In Etten-Leur behaalde ze de 5e plaats.

Op zondag werd de Tinello Dressuur Cup rubriek Lichte Tour verreden. Madeleine Witte had wederom een goed weekend met Bloms Vontango B (v. Contango) op de eerste plaats en Wynton (v. Jazz) op de tweede plaats. Hans Peter Minderhoud stond 4e met zijn Exquis Vivaldi (v. Krack C)

Foto: Madeleine Witte met Vontango's B

Uitslagen Etten-Leur Hoeve de Grient, 8, 9 en 10 april 2011

Tinello Dressuur Cup ZZ-Licht, 8 april

1. Lynne Maas - Zamora (v. Krack C)

2. Miranda Rongen - Decor Delatio (De Niro)
3. Patrick van der Meer - Zippo (v. Rousseau)

Tinello Dressuur Cup ZZ-Zwaar, 9 april

1. Lars op t Hoog - Survival (v. Lancet)

2. Fieke Houwen - Miss Loxley (v. Lord Loxley)
3. Janneke van Riet - JCL Usual Suspect (v. Jazz)

Tinello Dressuur Cup Lichte Tour, 10 april

1. Madeleine Witte - Bloms Vontango B (v. Contango)
2. Madeleine Witte - Wynton (v. Jazz)

3. Angela Krooswijk - Flash (v. Fidermark)

Tijdens de kwalificatiewedstrijden worden de klassieke proeven verreden. Om mee te dingen naar een startbewijs voor de finale van de Tinello Dressuur Cup dient men aan minimaal drie van de vijf wedstrijden te hebben deelgenomen. De beste acht combinaties per klasse plaatsen zich voor de finale tijdens CSI Haarlemmermeer (17 juni 2011), waar zij een Kür op Muziek zullen rijden.

Overige wedstrijdkalender Tinello Dressuur Cup 2011 Kootwijk, 14 mei 2011, PSV Gert van den Hoorn
Eindhoven, 4 juni 2011, CH Eindhoven, Karpendonkse Plas Finale: CSI Haarlemmermeer, 17 juni 2011

Voor meer informatie en de Competitiebepalingen: www.knhs.nl > dressuur > competities en www.tinellodressuurcup.nl