Provincie Flevoland

Over twee weken coalitieakkoord

Publicatiedatum: 11 april 2011

"De coalitieonderhandelingen liggen nog steeds op schema", laat formateur Anne Bliek (VVD) weten na het vervolgoverleg tussen de beoogde coalitiepartners VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. "We hebben ons in deze ronde geconcentreerd op de financiële kaders en deze nu vastgesteld. Daarbij komen ook forse bezuinigingsopgaven aan de orde waar de provincie voor staat. Ik verwacht dat we over twee weken een akkoord zullen bereiken."

Centraal in de aanpak van de nieuwe coalitie staat het principe van vitale coalities. De provincie wil ontwikkelingen niet alleen oppakken, maar structureel in samenwerking met partners. De uitgangspunten voor beleid worden daarbij verder ingevuld in samenspraak met Provinciale Staten.

De onderhandelingen verlopen in een constructieve sfeer, waardoor formateur Anne Bliek verwacht nog twee weken nodig te hebben om met elkaar tot een coalitieakkoord te komen. De financiële kaders zijn nu vastgesteld en deze zullen de komende weken verder uitgewerkt worden in een beheer- en een ontwikkelagenda.