Politie Rotterdam Rijnmond

Aandacht voor beroving/ steekpartij in Opsporing Verzocht

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 11-04-2011 16:36

Rotterdam-West- Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 12 april aandacht aan een steekpartij en beroving in de vroege ochtend van maandag 6 december 2010. Hierbij raakte een 58-jarige man zwaar gewond.

In de nacht van zondag 5 op maandag 6 december 2010 bezocht een 58-jarige man café Stappie Terug aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam. Hij raakte in gesprek met twee mannen, die hem een lift aanboden naar Schiedam. Vervolgens verliet het drietal gezamenlijk omstreeks 05.00 uur het café. Zij liepen vermoedelijk in de richting van de Duivenvoordestraat, waar de auto van de mannen geparkeerd stond. Het gaat hier om een donkerkleurige auto, mogelijk een Volkswagen Golf.

Vervolgens reden zij richting een woonwijk in de deelgemeente Prins Alexander. Daar werd de 58-jarige man door één van de verdachten met een mes in zijn borst gestoken. De verdachten reden daarna met de man naar de omgeving van de Rietkerkweg in Rot-terdam.

Daar sleurden zij hem uit de auto, schopten en sloegen hem en uiteindelijk beroofden zij hem van zijn persoonlijke eigendommen. Het slachtoffer werd vervolgens zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Maandag heeft de politie flyers verspreid in café Stappie Terug. Hierop staan ook de beelden van de verdachten (zie beelden).

Getuigenoproep op tv
Dinsdagavond 12 april (21.45 uur, Ned 1) toont het tv-programma Opsporing Verzocht een reconstructie van de zaak. De herhaling is op woensdagochtend om 10.05 uur te zien op Nederland 2.

Getuigenoproep
Herkent u de verdachten, of heeft u andere informatie over de beroving/ steekpartij, neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.