Gemeente Bodegraven-Reeuwijk



Wethouder Wendy Verkleij ontsteekt Olympisch vuur 't Vogelnest

Wethouder Wendy Verkleij opende op 4 april de sportweken van openbare basisschool 't Vogelnest. Zij deed dit door het Olympisch vuur te ontsteken en de, speciaal ontworpen, vlag te hijsen. Dit is de start van een twee weken durend sportproject voor alle leerlingen van de school. Het thema van deze weken is `'t Vogelnest sport samen'.

De wethouder werkt van harte mee aan de opening. "Sport is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ik ben dan ook heel blij dat 't Vogelnest de samenwerking heeft gezocht met de sportverenigingen in onze gemeente. De vrijwilligers van deze verenigingen zijn als geen ander in staat hun enthousiasme over sport over te brengen."

De leerlingen gaan binnen én buiten de school aan de slag met allerlei sporten. Zo gaan alle groepen op uitnodiging van Atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk naar de atletiekbaan in Reeuwijk. Ook wordt er getennist bij BOTESA in Bodegraven. Naast sporten, staat de school ook stil bij het belang van een gezonde voeding en leefstijl.