Gemeente Voerendaal


\ 11/4/2011 - Nederlandse Kampioen Saskia van Es gehuldigd Op grond van haar sportieve prestaties, werd de talentvolle 19-jarige Nederlandse Kampioen dressuur Saskia van Es uit Voerendaal op donderdag 7 april door burgemeester Ed Sprokkel en wethouder Patrick Leunissen (Sportzaken) in de bloemetjes gezet.

Saskia van Es is naast Nederlandse Kampioen ook al Limburgse Kampioen. Zij wist met haar amazone Vince maar liefst een score van 69,50% te behalen. Citaat van de jury: 'Saskia van Es reed een sprankelende proef. Ik zou het verder willen omschrijven als een mooie constante proef, waarbij het paard steeds zeer fraai in de aanleuning bleef.'

Saskia is zeer tevreden en vertelt met trots 'Mijn paard Vince werkte ongelooflijk mee tijdens de wedstrijd. In het begin was hij best even nerveus, maar nadat de trainer was gearriveerd kwam het vertrouwen bij mij terug. Vince bleef gedurende de wedstrijd steeds geconcentreerd. In de galop loopt hij altijd heel mooi berop. Daarnaast is zijn hoofd sprekend en beweegt hij in stap en draf zeer takt en regelmaat.' Saskia rijdt sinds april van het vorig jaar Vince.

Wij wensen Saskia en Vince veel succes voor de toekomst!